Disturbis a la ciutat de Ramallah, a Cisjordània, acaben amb quasi una trentena de palestins ferits per trets d’israelians

 

Un mínim de 28 palestins han resultat ferits per foc real i bales d’acer folrades de goma als disturbis registrats aquest dilluns al campament de refugiats d’Al Amari, a Ramallah, Cisjordània.

Efectius israelians van irrompre al camp de refugiats, cosa que va provocar la reacció dels palestins, informa l’agència de notícies palestina Maan. De moment no se sap si la incursió era per detenir sospitosos o demolir un habitatge, però els palestins “van intentar defensar” l’immoble llançant pedres i còctels Molotov contra els soldats, que van respondre disparant munició real, bales d’acer cobertes de goma i gas lacrimogen.

L’exèrcit israelià no ha donat detalls sobre la incursió ni els seus motius i s’ha limitat a informar d’enfrontaments “durant una activitat operativa”. “Desenes d’esvalotadors van llançar artefactes explosius casolans i pedres contra les forces (israelians). Les forces van demanar els esvalotadors que es detinguessin utilitzant mitjans de dispersió”, ha explicat un portaveu militar. “Davant dels continus atacs, les forces van respondre i van disparar contra els principals instigadors”, ha afegit.