El ministre es reafirma: “No donaré als sobiranistes el gust de dimitir”

0
Jorge Fernández Díaz
Ajornada la presidència de Comissió per part de Jorge Fernández Díaz | Diari Català (Foto: Europa Press)

Mentre el diari Público segueix desvelant més parts de la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso, el ministre es defensa com a víctima als mitjans espanyols

El ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, defensa a diferents mitjans impresos de Madrid ser una “gran víctima” en el cas de les converses filtrades al diari Público. A la publicació que aquest digital va fer aquest dimecres a la tarda, es pot sentir el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso presumint d’haver-se “carregat el sistema sanitari” català. Per la seva banda, se sent al ministre negociant amb De Alfonso la publicació d’informació compromesa procedent d’una investigació en curs contra uns nomenaments presumptament irregulars signats per Francesc Homs. “Això la Fiscalia t’ho afina. Fem una gestió”, li comenta Fernández Díaz a De Alfonso quan aquest li explica el problema que podria comportar per ell si es publicava immediatament.

Malgrat tot el que continua a publicar el diari Público, Jorge Fernández Díaz segueix defensant, com va fer aquest dimecres al migdia en un acte a Viladecans, el seu paper de víctima. “L’única conspiració és de qui ha gravat aquestes converses”, denunciava el ministre en funcions aquest dimecres. El director del diari Público, Carlos Enrique Bayo, ha confirmat segons RAC1 que les converses publicades van ser gravades des del telèfon mòbil de Daniel de Alfonso. Bayo sospita, a més, que el propi de Alfonso sabia que s’estava gravant, fet que el cap de l’Oficina Antifrau ha negat a diferents mitjans.

Aquest dijous Fernández Díaz ha apujat el to i apunta directament als “sobiranistes” que ahir van demanar, com la resta de partits espanyols, la seva dimissió. “No donaré als sobiranistes el gust de dimitir”, titula en portada La Razón com a resum d’una entrevista amb el ministre. En una altra entrevista, aquesta a l’ABC, el ministre afirma estar “absolutament tranquil” perquè, segons ell, “no hi ha cap il·legalitat”. Aquest dimecres al migdia Fernández Díaz ja havia anunciat l’inici d’una investigació per saber qui ha filtrat les gravacions. Mentrestant, la resta de partits demana la seva dimissió i els mitjans es qüestionen com s’ha pogut produir aquesta gravació en un despatx del Ministeri de l’Interior.

 

Compartir
Article anteriorBrexit o Bremain, aquesta és la qüestió
Article següentColòmbia i FARC signen un alto el foc definitiu
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]