L’Ajuntament de Premià ha habilitat el pavelló pels afectats per l’explosió

0
Buch ACM ocupacions il·legals
L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch | Diari Català

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha assegurat que l’explosió aquest diumenge en un pis del centre de la població ha obligat a desallotjar no només l’edifici afectat sinó també a dos de contigus.

En declaracions a Catalunya Ràdio ha explicat que un dels edificis contigus al de l’explosió té un nivell d’afectació menor però que hi ha un altre “que té una façana que dóna al costat de l’explosió i que està molt afectat”.

Així, veu “molt possible que ni aquesta nit ni en els pròxims dies puguin tornar” els veïns a les seves cases.

L’Ajuntament ha habilitat el pavelló municipal –que té dutxes, menjar i llits– per atendre als afectats que no tinguin on anar i ha posat en marxa, junt amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), un servei d’atenció psicològica.

Després de preguntar-li pel nombre de víctimes, ha elevat la xifra a 17: “Tres ferits de gravetat, un dels quals molt greu, sis lleus i vuit que han estat alta directa”.

L’explosió, ocorreguda cap a les 08:15 hores en el segon pis del número 194 de la Gran Via de Lluís Companys de Premià de Mar (Barcelona), ha provocat la mort d’una persona.

L’Ajuntament ha decretat 3 dies de dol oficial. El govern municipal espera que al llarg de la tarda els inquilins dels dos blocs desallotjats veïns de l’afectat puguin tornar a casa.