Mireia Belmonte | Diari Catala
La nadadora de Badalona es planteja no anar als JJOO. | FOTO: Europa Press

La nadadora catalana ha assegurat aquest dimecres en un acte publicitari la possibilitat de no assistir a Rio de Janeiro 2016 si la seva salut està en joc

Mireia Belmonte s’uneix al missatge d’algunes federacions estadounidenques. Si la salut dels esportistes pot estar en risc a Rio de Janeiro, podrien no competir als JJOO. Si realment hi ha un perill de salut, em pensaré no anar-hi”, ha confirmat la badalonina en un acte publicitari aquest dimecres.

El causant d’aquesta petita alarma que ha sorgit en el món de l’esport és el famós virus Zika. La doble medallista olímpica a Londres creu que “tot i que encara quedi temps per la cita i el més normal és que tot millori, hem de tenir la seguretat de que la nostra salut no estarà amenaçada”.

Belmonte intentarà repetir l’èxit a Londres, on va ser la gran dominadora de la piscina. “Estic molt il·lusionada i la preparació està sent molt intensa. Els resultats són positius i encara tinc marge de millora”, analitza. Però les espatlles segueixen sent un malson per a la catalana: “Ara ja no tinc dolor quan dormo, cosa que abans sí. Encara tinc molèsties, però ja puc competir quasi al màxim nivell”.

Finalment, Belmonte és una de les candidates a ser l’ambaixadora espanyola als JJOO, un fet que suposaria un privilegi per a ella: “No ho decideixo jo, però seria un orgull poder representar a tots els esportistes”.