Mireia Boya planteja deixar BCN World per a la pròxima legislatura

0
Mireia Boya CUP BCN World
D'esquerra a dreta, Carles Puigdemont, Mireia Boya i Anna Gabriel. Foto: Europa Press.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP diu que “ara no és el moment” de portar endavant un projecte com el de BCN World

La presidenta del grup parlamenentari de la CUP, Mireia Boya, creu que caldria “desar al calaix” el projecte de BCN World i deixar-lo per a la legislatura que sorgeixi d’unes eleccions constituents, ja que “estem en una legislatura que és una anomalia democràtica (no és normal que CDC pacti amb la CUP) que no cal tirar endavant aquest tipus de projectes”

En una entrevista a Rac1, Mireia Boya ha afirmat que “ara no és el moment. La feina és una altra” i ha destacat que la CUP seguirà defensant la seva posició, contrària al que vol tirar endavant el president de la Generalitat Carles Puigdemont. Segons la representant de la formació anticapitalista, creu que durant els divuit mesos que s’havien anunciat per a la “constitució d’un nou Estat”, s’hauria de deixar de banda el projecte. Si no es fa així, ha dit, no tindran cap problema en separar-se de Junts pel Sí: “La CUP no està absorbida per Junts pel Sí, seria un error”.

La posició de la CUP davant l’ampliació del conegut com a Complex Recreatiu i Turísitic, així com la modificació dels plans per poder-lo portar a terme, sempre ha estat fermament contrària, ja que no volen donar suport a un projecte “basat en el joc i l’especulació urbanística”.

La formació mostra consens intern pel que fa al model territorial i creuen que el projecte ha estat mal plantejat des d’un principi, amb un model que consideren imposat i que caldria replantejar de nou amb l’aportació de la resta de formacions polítiques.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ja va mostrar certes reticències a seguir endavant amb el projecte de BCN World tal i com havia estat plantejat fins ara, per la qual cosa es van patir una sèrie de tensions internes al Govern. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va presentar com a única solució plantejar la idea d’un referèndum sobre el projecte.