Uns 625.000 vehicles Mitsubishi estarien afectats per l’alteració de dades

El fabricant japonès d’automòbils Mitsubishi ha admès que va modificar els resultats de consum de combustible i emissions de gasos contaminants a uns 625.000 vehicles, cosa que ha provocat una caiguda del 15% de la seva cotització a borsa.

La companyia japonesa, que va comercialitzar més d’un milió de vehicles a tot el món durant el passat exercici, ha assenyalat que ha paralitzat la fabricació i la venda dels models afectats per aquesta modificació dels consums i emissions.

Al mateix temps, l’empresa ha apuntat que ha engegat un equip independent que s’encarregarà d’investigar els fets, així ho han indicat directius de la companyia en el marc d’una roda de premsa a Tòquio.

El president de la multinacional automobilística, Tetsuro Aikawa, que es va inclinar de manera ostensible al començament de la roda de premsa, ha indicat que aquesta conducta ha estat comunicada al Ministeri de Transport del Japó.

Aquests test erronis dels consums i emissions afecten 157.000 vehicles de la marca Mitsubishi, així com a 468.000 unitats fabricades per a Nissan. El problema ha estat detectat després que Nissan trobés irregularitats en les dades d’emissions dels seus models, la qual cosa ha provocat que Mitsubishi engegués una recerca interna que va detectar que les xifres havien estat falsejades.

A través de la regulació de la pressió de l’aire en els pneumàtics, es van falsejar les proves perquè les dades sobre consum anessin a menys. Aquesta manipulació afectaria als models propis, ek Wahon i ek Space, a més del Dayz i el Dayz Roox, que es produeixen conjuntament amb Nissan. Aquests models són només per al mercat asiàtic però la marca ha anunciat que revisarà també les dades dels models exportats.