Mitsubishi Lancer Evolution Final Editon, this is the end…

0
Mitsubishi Lancer Evolution Final Editon, this is the end...
Mitsubishi Lancer Evolution Final Editon

 

Mitsubishi Lancer Evolution Final Editon, this is the end...
Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Última edició amb 1.600 unitats del Mitsubishi Lancer Evolution

S’ha acabat. Ja no hi haurà més. El mite s’acomiada i ens deixa amb un buit enorme que ningú sabrà com omplir. En fi, les lleis diuen que tot el que comença acaba, i ha arribat l’hora del Mitsubishi Lancer Evolution, més conegut com Evo. Tots aquells apassionats d’aquest món tenim aquest model japonès en un altar on el venerem contínuament, però les pregàries perquè no desapareixes no han funcionat. L’Evo ja està sentenciat i les últimes 1.600 unitats seran entregades als Estats Units en forma d’una edició especial amb el nom de Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition, sens dubte és l’última oportunitat per aquells estatunidencs que vulguin adquirir els últims exemplars d’aquesta preciositat abans que ens digui adéu per sempre.

El cor d’aquest Evo Final Edition bategarà com sempre, amb un dos litres turbo de quatre cilindres i 303 CV de potència. Tota la força s’envia a les quatre rodes i el parell màxim és de 415 Nm. Com no podia ser d’una altra manera, Brembo és qui firma la força de frenada, mentre que Blistein sap com enganxar el cotxe a terra gràcies al sistema de suspensió.

Estèticament segueix la línia de l’última versió però amb alguns tocs especials que el fan únic. Així doncs, tenim un sostre d’alumini acabat en negre que combina amb la part frontal i baixa de la graella i la part de sota del l’aleró que utilitzen el mateix color. La resta és fidel a la base de l’Evo X. A l’interior destaquen alguns elements acabats en negre, costures vermelles a la tapisseria, així com una placa que el numera i l’identifica com una edició especial.

Mitsubishi Lancer Evolution Final Editon, this is the end...
Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

Molts de vosaltres us vindrà a la memòria que no fa gaire, un any aproximadament, ja va aparèixer una versió d’Evo Final Edition, però aquella era només destinada pel mercat japonès i ascendia fins als 480 CV gràcies a diverses modificacions de turbo, Ecu, etc.

Però la versió americana si que és el final dels finals i, de ben segur, es convertirà en una joia molt apreciada per aquells col·leccionistes que saben realment el que compren.

Al mercat espanyol ja fa temps que el Mitsubishi Lancer Evolution ens va dir adéu. Ara només trobarem unitats en el mercat de segona mà i, us asseguro, que tenen un preu propi del vehicle especial i únic que és.

Qui també perd amb la marxa d’aquest mite és el seu màxim i únic rival, el Subaru WRX STI. Fins ara tots dos havien mantingut un frec a frec per saber quin era millor, però el cert és que la decisió final sempre es basava amb la percepció i la sensació que hom podia extreure un cop provats els dos models. Ara el Subaru es queda sense una part de la seva pròpia història ja que competir amb el Volkswagen Golf R, Audi S3, Honda Civic Type R, etc no és el mateix, són estils totalment diferents que no mereixen comparació amb el WRX STI o l’Evo.