La GSMA dóna a conèixer més detalls sobre el Mobile World Congress 2016

Encara falten més de tres mesos perquè, durant una setmana, no hi hagi cap taxi lliure a Barcelona, la raó? El Mobile World Congress.

La GSMA ha anunciat les últimes novetats sobre el Mobile World Congress 2016, entre les que destaquen la participació de nous ponents, programes i activitats en l’esdeveniment anual de la indústria de la telefonia mòbil. El Congrés es realitzarà del 22 al 25 de febrer de 2016 a la Fira Gran Via a Barcelona i també es desenvoluparan altres accions a la Fira Montjuïc.

“Treballem constantment per millorar l’experiència, tant dels assistents com dels nostres expositors, patrocinadors i socis al Mobile World Congress”, ha explicat Michael O’Hara, director de màrqueting de la GSMA. “Per a això, anem a introduir nous programes, com el programa MWC Tours, dissenyats per ajudar els individus i les empreses a aprofitar al màxim la seva presència al congrés i que les seves visites siguin el més productives possible, sobretot per als que assisteixin per primera vegada a l’exposició “.

[quote]Treballem constantment per millorar l’experiència, tant dels assistents com dels nostres expositors, patrocinadors i socis al Mobile World Congress[/quote]

S’obre una nova línia en els principals punts d’interès

Si atenem a la informació que remet GSMA, destaca que els principals punts d’interès seran els productes i serveis que perfilen el futur de la indústria mòbil, des dels dispositius i terminals mòbils fins a la infraestructura de xarxes, el programari, els serveis, sobretot això últim. I és que sobre les companyies que destaquen en aquest anunci, destaquen Alcatel-Lucent, AT & T, Deutsche Telekom, Ericsson, Ford, Google, Huawei, Intel, Lenovo, Microsoft, NEC, Nokia, Qualcomm, Samsung, Telefónica, VMware i Vodafone…molta indústria de la tecnologia mòbil, però poc terminal estrella.

Mobile World Congress

Mòbils hi haurà, smartphones també, i sobretot molt wearable i tecnologia disponible, com ja es va evidenciar en la passada edició de Mobile. Ara bé, sembla que el focus d’atenció estarà situat en un altre tipus de qüestions.

Si atenem a les reflexions que feia recentment Peter Jarisch, vicepresident de Current Analysis, els principals punts d’atenció seran:

Xarxa 5G, molt 5G

Xarxa 5GTot apunta que de Barcelona haurà de sortir un full de ruta sobre el 5G i la seva estandardització. En aquests moments hi ha països com Espanya on amb prou feines s’ha començat a explotar el 4G, sobretot a la banda de 800 MHz, on realment s’aprecia aquesta gran velocitat. La subhasta de nous espectres, el mercat únic digital europeu, la connectivitat de milions de dispositius. Abordar com més aviat unes línies mestres que seguir serà fonamental perquè aquesta tecnologia avanci.

Internet de les Coses (i les persones)

Per molt que segueixin gastant bromes amb rentadores intel·ligents o neveres que t’avisen de l’absència de cervesa, les principals companyies tecnològiques, Qualcomm i IBM entre d’altres, destaquen la imparable de necessitat d’avançar en un estàndard que impliqui el treball conjunt d’operadors de telefonia, companyies de xarxes i fabricants.

Millors xarxes

La capacitat de conjugar de manera unitària l’ús del LTE amb WiFi serà el que atorgui una major experiència d’usuaris a les persones que es connectin. D’aquesta manera, ser capaços d’avançar en la mateixa direcció serà important per millorar la connectivitat, no només de particulars, sinó d’empreses.

En definitiva, temes que es porten tractant amb assiduïtat, potser massa, però en els quals cal seguir treballant. Això unit al desplaçament del MWC com a fira d’interès per presentar productes pot deixar un panorama molt diferent del Mobile al vist en les últimes edicions.

Mobile World Congress

D’altra banda, el congrés tornarà a desafiar els assistents a fer un seguiment dels seus nivells d’activitat a la fira ia la ciutat de Barcelona, connectant-se a monitors d’activitat física. Garmin s’ha sumat com a patrocinador del desafiament Healthband Challenge, que estarà obert a tots els assistents al congrés. Garmin oferirà als assistents descomptes en productes de la seva línia vívofit i vívosmart, que podran ser adquirits amb abans del Mobile World Congress.