El debat sobre si els homes han de guanyar més diners que les dones en el món del tennis no s’ha acabat. Després de les declaracions de Djokovic, Mauresmo ha donat la seva opinió

Amélie Mauresmo, excampiona de Grand Slam i una de les veus més autoritzades a l’hora de parlar d’igualtat de gènere en l’esport, ha concedit una entrevista al diari L’Équipe en el qual ha parlat del masclisme en el món de l’esport.

“Aquest tema m’altera, és l’única cosa segura. No veig el punt de benefici que es treu a tractar-lo, la seva aparició cíclica em molesta. A hores d’ara, el circuit masculí és més atractiu que el circuit femení, d’això no hi ha dubte. El motiu és que probablement hi ha tres dels sis més grans jugadors de tots els temps jugant al mateix temps. El que no entenc és que els diners que guanyen les dones estigui en detriment dels homes. On és el problema? Òbviament, Roger, Rafa i Novak estan liderant tot de tennis mundial, inclòs el tennis femení, que no està al mateix nivell. Però ¿per què no se’n pot beneficiar tothom d’això? Em sembla que és un debat molt estèril “, afirma la francesa.

I continua donant arguments perquè acabi aquesta diferència de repartiment dels diners: “Jo sempre he estat a favor que les dones juguin a cinc sets al final del torneig. I que els homes juguin al millor de tres des de l’inici del torneig. No hi ha massa partits equilibrats durant la primera setmana. Alhora, amb les dones, l’addició d’un tercer set per guanyar podria fer que les semifinals o la final fos més interessant “, explica Mauresmo.

La que va ser número u del món al 2004 sempre s’ha reconegut com una lluitadora per la igualtat en un món on, malauradament, encara està poblat per certes dosis de masclisme. “La societat a nivell mundial segueix sent i sempre serà sexista. Tenim l’oportunitat d’evolucionar en un esport en el qual es defensa la igualtat. Fins i tot podem ser pioners. I estic feliç per això”, conclou.