McLaren és l’escuderia que suma més victòries en el Gran Premi de Mònaco

Tot i que actualment no passen pel seu millor moment, McLaren és l’escuderia amb més victòries en el traçat del Principat, amb Ayrton Senna com a líder d’aquest èxit. Cert és que ara estan en hores baixes, però els de Woking sempre han estat a dalt, lluitant amb els millors i amb un palmarès impressionant.

En total, McLaren suma 15 victòries a Mònaco. La primera arribaria el 1984 amb Alain Prost com a protagonista d’una polèmica cursa sota la pluja que se suspendria abans d’hora just quan un jove Senna venia per darrere a passos agegantats. Fins aquell moment, Lotus sumava sis victòries al Principat, mentre que Ferrari en tenia cinc, però, a partir de llavors, les coses canviarien molt i començaria el domini absolut de McLaren. Prost repetiria victòria el 1985, 1986 i 1988, mentre que Senna, ja a l’escuderia de Woking, aconseguiria les cinc victòries consecutives entre 1989 i 1993.

Mònaco, territori McLaren | Diari Català

A partir d’aquí va començar una època de transició que finalitzaria el 1998 amb el primer lloc aconseguit per Mikka Hakkinen pilotant el MP4-13. El seu company, David Coulthard, guanyaria el 2000 i 2002, mentre que Kimi Raikkonen ho faria el 2005. Fernando Alonso va ser el penúltim pilot de McLaren en guanyar a Mònaco, el 2007, i la llista la tancaria Lewis Hamilton el 2008.

50 anys de McLaren a la Formula 1

En un esport on l’èxit o el fracàs estan només separats per una mil·lèsima de segon, el mantenir-se es converteix en un autèntic prodigi que no tots aconsegueixen. McLaren ha passat per molts sotracs (segurament ara es trobin en el pitjor d’ells) però sempre han tingut la virtut d’estar-hi. Per això, en aquest Gran Premi de Mònaco es compleixen 50 anys de l’escuderia de Woking a la Formula 1.

Mònaco, territori McLaren | Diari Català

Aquest viatge, iniciat el 1966 al mateix Principat, ha portat 182 victòries i 20 Campionats del Món. Per commemorar aquesta fita, McLaren ha posat a disposició dels usuaris i curiosos una sèrie de vídeos i imatges a la seva pàgina web on es poden veure els moments més rellevants d’aquests 50 anys.