Moncloa emet un comunicat per valorar l’acord

0
Mariano Rajoy, president del govern espanyol | Font: anticapitalistes.net
Mariano Rajoy, president en funcions del govern espanyol | Font: anticapitalistes.net

En aquest comunicat insta a formar un Executiu fort per fer front al “desafiament independentista”

Fa pocs minuts s’ha emès un comunicat de premsa des de la Moncloa on valoren els resultats de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP, on ressalta i recorda que “tots estem sotmesos a l’imperi de la Llei i encara més aquells a qui se’ls hi encomana la representació de les institucions”.

No hi ha majoria parlamentària que pugui amparar o justificar actes il·legals o, menys encara, la pretensió de trencar la sobirania nacional expressada a la Constitució”. Durant tot el comunicat se segueix la mateixa línia, on s’apel·la bàsicament a la llei i al seu compliment amb la seva representació màxima en la Constitució.

El Govern espanyol ha fet èmfasi en què serà ell el garant del respecte de la llei i que totes les institucions han de complir amb el seu deure, “com han vingut fent fins ara”. Ha recordat la sentència del Tribunal Constitucional on es va declarar nul·la de manera unànime la ressolució “I/XI del Parlament de Catalunya”.

Moncloa fa una crida a la “responsabilitat dels dirigents de Catalunya” per a què “posin fi a l’estratègia de la divisió i fractura de la societat catalana”. A més, ha demanat a “diferents forces polítiques” un Govern d’Espanya amb una “àmplia base parlamentària” que garanteixi l'”estabilitat i capacitat de defendre amb solvència i eficàcia el dret de tots els espanyols a decidir sobre el seu país“.