Monells corona els campions de la Copa Catalana d’Endurades

0
Foto: Enduromagazine
Foto: Enduromagazine
Foto: Enduromagazine
Foto: Enduromagazine

170 pilots participen a l’última Endurada

L’espectacle de l’off road, organitzat per l’Escuderia Cop de Gas, va reunir l’espectacular xifra de 170 pilots a la localitat del Baix Empordà.

Sigui com sigui, vuit pilots es van coronar com a nous campions de la Copa Catalana d’Endurades: Enric Francisco (E125), Alexia Boet (Fèmines), Sergi Sangrà (Junior Oberta), Adrià Sánchez (Promo), Albert Muñoz (Sènior B), Joan Tomàs (Sènior C), Miguel Ángel Boet (Veterà) i Josep Rallo (Sènior A), als quals cal felicitar per la gran temporada que han protagonitzat.

Dues especials sense gaires dificultats juntament amb un espectacular rally sobre un terreny ideal per a la pràctica de l’Enduro, van fer gaudir tant els participants com el públic que es va aplegar a Monells.

Oriol Mena va ser el pilot més ràpid en l’última prova d’endurades de la temporada.

El pilot mundialista Oriol Mena
El pilot mundialista Oriol Mena Foto: Enduromagazine

En la categoria dels Sèniors A, s’hi va sumar el pilot mundialista Oriol Mena i Jordi Figueras, que van deixar sense opcions als líders del campionat per fer el millor temps de la classificació. Així doncs, Mena es va imposar a l’Scratch de les sis especials aconseguint així la victòria. Segon va ser Jordi Figueras, per davant de Ramon Miquel Pujol i Rafa García. Finalment Josep Ralló va aconseguir el títol amb un total de 65 punts, seguit de Rafa García amb 56 punts i tercer Dani Llobet amb 47 punts.

En E-125, Bernat Cortés guanyava davant del seu company Enric Francisco. Darrera d’ells van seguir Gerard Gómez i Marc Flores els quals es van passar en nombroses ocasions. Finalment però, la tercera posició va ser per Gerard Gómez, quart  Marc Flores i cinquè Joel Vives. Amb aquesta segona posició, Enric Francisco es va endur matemàticament el títol de la Copa 2015, el van acompanyar al podi Bernat Cortes i Gerard Gómez.

La categoria de Júnior Oberta estava una mica més emocionant. A Monells el pilot més ràpid va ser  Gerard Brun, seguit de Guillem Franquesa i Bar Nov. Sergi Sangrà va entrar darrera d’ells a només  18 dècimes! Albert Vila va acabar cinquè.  El títol se’l va endur Sangrà amb 74 punts, seguit de Franquesa amb 65 punts i tercer Vila amb 54 punts.

Pel que fa a Promo, en la primera volta David Riera va ser el més ràpid tot i que, finalment en la segona ho va ser Adrià Sánchez, qui va aconseguir la primera posició. Així doncs, Riera es va haver de conformar amb la segona i Adriá Mesas en la tercera. Entrant darrera d’ells,  Alex Angrill i Omer Efroni van ser quart i cinquè respectivament. Amb aquesta victòria, Sánchez es va proclamar Campió de la Copa, seguir de Riera i Mesas.

En Sènior B, el pilot local Sergi Casademont va marcar els millors temps, guanyant la prova seguir de Ramón Grimau que va acabar segon i entrant tercer Jordi Piñol amb un temps molt ajustat amb el quart, Marc Mujal. Una mica més enrere va quedar Eduard Aguilar.Per la seva part, Albert Muñoz només va poder aconseguir acabar sisè, posició suficient per guanyar el títol de la Copa Catalana. Segon va Eduard Aguilar i tercer Ramón Grimau.

La victòria en la categoria dels Sènior C va ser per Santi Roig, seguit de Joan Tomas, que amb aquesta segona posició va aconseguir el títol,  i tercer Josep Serrat, que acaba la temporada segon.  Albert Díaz i Ricard Martínez, quart i cinquè respectivament, van tancar el grup dels cinc primers. Per acabar, Ramón Codina va aconseguir la tercera posició de la Copa.

En la classe dels Veterans, Miquel Angel Boet es va imposar en totes les especials, quanyant així la carrera, segon va ser Josep Marsal i Pere Salido tercer. Por la seva part, Jordi Riera i Francesc Sangrà van entrar quart i cinquè.

I per acabar però no menys important, la classe femenina, Aida Castro que anava líder es va perdre la carrera a causa de la coincidència amb la Copa d’Espanya de Nens, on també corria i on també anava líder. Així doncs,  en aquesta carrera de Monells, Mireia Calvo va aconseguir la primera posició, per davant d’Elia Gibert i Alexia Boet. Alba Vilaplana va acbar quarta i Julia Llobet cinquena. Finalment, Alexia Boet, va pujar al podi del campionat sumant 77 punts, Aida Castro va acabar amb 65 i tercera va ser Mireia Calvo amb 50.

Després de quatre emocionants proves, finalitza la Copa Catalana d’Endurades amb més de 300 pilots participants, i una gran organització en totes les curses de la temporada.

Aquí totes les classificacions