Monster Jam porta el backflip attempt

0

Monster Jam torna a Espanya carregat de novetats com el conegut backflip attempt

Monster Jam arriba de nou a diverses ciutats espanyoles amb moltes novetats. Durant les edicions passades els aficionats van poder gaudir dels millors pilots i Monster Jam trucks del món però ja no n’hi ha prou amb això. Per primera vegada aquestes bèsties realitzaran els salts coneguts com backflip, és a dir, una pirueta de 360 graus. Aquest salt ja és conegut pels seguidors del motor gràcies a les meravelles que fan cotxes i motos però cal tenir present que aquests trucks pesen cinc tones a l’aire. Anys i anys ha costat que fossin capaços de realitzar aquesta acrobàcia, així que val la pena estar en un dia tan especial.

Aquesta acrobàcia, com dèiem, té molta història darrere. Al 2007 va ser l’any del descobriment, quan molts pilots intentaven girar completament a l’aire els seus trucks i va ser a Göteborg (Suècia) on Tom Meents (Max-DTM) va tenir un petit incident. Va xocar amb la part posterior d’un salt “step up”, la qual cosa va provocar que el camió girés cap a enrere, aterrés amb el sostre damunt d’un obstacle i, després, continués rodant fins a quedar de nou de cap per amunt, per la qual cosa Meents va poder prosseguir amb la seva carrera. Des de llavors altres figures de la competició han intentat aconseguir aquest gir a l’aire i molt poques ciutats han estat testimonis d’aquest salt.

El 4 de juny arriba a Barcelona perquè, per primera vegada al nostre país, els Monster Jam trucks portin a terme un backflip net, en concret ho intentaran Dennis Anderson, creador de Greu Digger, Tom Meents (Max-DTM), Ryan Anderson (Són Raïm Digger) i Todd LeDuc (Blue Thunder). Ja es poden comprar les entrades.