Montilla no vol desobeir les lleis

0
Montilla no vol desobeir les lleis - Diari Català
Montilla a la seu del PSC

També demana a les forces de tot Espanya una sortida equilibrada i duradora

El senador i expresident de la Generalitat José Montilla (PSC) ha avisat que la proposta de resolució de JxSí i CUP perquè el Parlament obri unilateralment un procés cap a la independència i s’obeeixin només les lleis d’aquesta Cambra traurà autoritat al propi hemicicle.

A un comunicat de l’Oficina de l’expresident, ho ha titllat de gravíssima irresponsabilitat i ha preguntat “amb quina autoritat” podrà el Parlament aprovar lleis i fer-les complir si es manifesta disposat a no respectar íntegrament el marc legal i institucional que ho sustenta.

“No és amb proclames unilaterals com resoldrem els problemes, reals, de l’autogovern”, ha dit Montilla, i augura que proclames com aquesta donaran arguments als partidaris de l’immobilisme que rebutgen totalment el procés sobiranista.

L’exlíder del PSC també creu que està posant en perill Catalunya, les seves institucions, el seu autogovern i la cohesió de la seva gent, per la qual cosa demana responsabilitat per evitar camins que porten “al col·lapse i al bloqueig de l’autogovern”.

“PROBLEMES NO RESOLTS”

Tot i així, Montilla admet “problemes no resolts” en el sistema institucional que provoquen fatiga i escepticisme a la societat sobre l’encaix de Catalunya a Espanya.

També defensa una resposta “valenta, sincera i generosa” de les forces polítiques de tot Espanya, i que permetin canals de diàleg, negociació i pacte.

“Només així podrem trobar solucions justes, equilibrades i perdurables”, afegeix l’expresident.