Montoro demana a Aznar que “no molesti”

0
Cristóbal Montoro
EP: Cristóbal Montoro
Cristóbal Montoro
EP: Cristóbal Montoro

Margallo que “revisi” les idees sobre cedir impostos a Catalunya

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha demanat a l’expresident del Govern espanyol, José María Aznar, que “no molesti” si no presta ajuda des de dins, i al seu company d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, que revisi les seves idees sobre la possibilitat de transferir més impostos a Catalunya.

En una entrevista al diari ‘El Mundo’ recollida per Europa Press, Montoro admet que està en política “per Aznar” però afegeix que no pot “admirar algú que ara es dedica al ‘business’ i dóna lliçons des de fora”. “Si vols ajudar, entra al quiròfan i, si no, no molestis, estem operant”, afirma.

Pel que fa a Margallo, afirma que porta des del 1994 apostant per cedir a Catalunya un 50% de l’IRPF, però afegeix que “un ha de saber revisar les seves idees amb el temps perquè, si no, és ostatge de la seva pròpia arrogància intel·lectual”. “Margallo és un home molt intel·ligent, però els altres no som del tot estúpids”, opina.

El ministre sosté que l’independentisme a Catalunya és “en gran part fruit de la situació econòmica” i afirma que el finançament autonòmic es podrà millorar “quan hi hagi diners a repartir”. “No és que no estimem Catalunya, és que la necessitem. Sabíem que sense Catalunya no podríem sortir d’aquesta”, reconeix.

Del seu company d’Economia, Luis de Guindos, diu que ha estat “un fitxatge” que “ha fet la seva feina” i del seu antecessor en aquesta cartera, que va ser vicepresident econòmic Rodrigo Rato, distingeix la seva actuació com a “dirigent econòmic, que ha estat la correcta” de “el que s’està publicant” al voltant a la seva suposada corrupció en els seus negocis privats.

A RATO: “COM ALGÚ DE LA TEVA RENDA USA UNA BLACK?”

“Si això és veritat, només podria preguntar-li ‘Però no estàvem tots jugant al mateix? No es tractava del país? I com algú de la teva renda pot usar una ‘black’ per estalviar-se uns milers d’euros?'”, diu Montoro de Rodrigo Rato.

El ministre reivindica la seva gestió –“ara em toca vendre les meves dades”–, diu que sap perfectament “el que passa al carrer” i deixa clar que no li molesta la crítica dels seus adversaris però sí la dels seus propis perquè “confon el personal”.

És més, sosté que alguns companys seus “s’avergonyeixen” del que ha fet el PP i ho “expliquen sense convicció perquè en el fons s’avergonyeixen de ser del PP”. En canvi, ell creu que Espanya necessita “un altre Govern del PP”.

Montoro defensa que els exministres socialistes Miguel Sebastián i Pedro Solbes havien de dimitir “per dignitat” si és cert que van veure venir la bombolla però no els van fer cas. També recalca que aquesta bombolla no era només immobiliària sinó que la van inflar també “empreses de l’Íbex-35 amb operacions societàries de gran calibre” ficant al mig l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) en un moment en què Sebastián tenia un lloc de responsabilitat.