Montoro demana a Catalunya que compleixi aviat amb les noves condicions imposades

0
Cristóbal Montoro, ministred'Hisenda en funcions. dèficit. ajust
Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda en funcions | Foto: Europa Press

Cristóbal Montoro demana a la Generalitat que es “distregui menys i es dediqui a gestionar els recursos de tots els ciutadans”

 

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha exigit aquest dilluns a la Generalitat que compleixi “com més aviat” amb les seves noves condicions per rebre recursos addicionals del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) que el passat divendres el govern central va anunciar que imposava només a Catalunya.

El ministre Montoro ha justificat aquest advertiment mirants als proveïdors de la Generalitat, per a que aquests “no hagin de patir més ajornaments derivats de posicions polítiques que avui no tenen sentit”.

En declaracions als mitjans de comunicació abans d’inaugurar a l’Escola de Negocis IESE una conferència sobre l’Estratègia de Fons Europeus 2014-2020, Montoro ha assenyalat que Catalunya rebrà aquest nou desemborsament de recursos “quan compleixi”, 3.034 milions d’euros en total.

“El que ha de fer és distreure’s menys i dedicar-se a gestionar recursos de tots els ciutadans. Complir aquestes condicions encara que siguin diferents de les de la resta i així es podrà abonar com més aviat millor”, ha insistit.

Així, el ministre ha explicat que les condicions addicionals que el Govern espanyol exigeix a la Generalitat atorgaran “més transparència” en la seva gestió pública, ja que s’investigarà en què es gasten els recursos.

La Comissió Delegada del Govern espanyol per a Assumptes Econòmics ha aprovat aquest desemborsament per a Catalunya procedent del romanent del FLA de l’any passat, però li imposa unes condicions per a poder cobrar-lo, cosa que farà a més de manera fraccionada segons vagi complint el que se li exigeix.