Moody’s veu el resultat negatiu per a Catalunya i Espanya

0
Moody's
EP: urnes
Moody's
EP: urnes

Moody’s advoca pel diàleg

L’agència de qualificació Moody’s ha considerat aquest dimarts que el resultat de les eleccions de diumenge és negatiu per a la solvència de Catalunya i d’Espanya perquè no resol les tensions entre la Generalitat i el Govern espanyol.

En un comunicat, l’agència ha constatat que els comicis han revelat que la població a Catalunya està altament polaritzada, i ha considerat que la nova composició del Parlament “afegeix incertesa” al paisatge polític espanyol.

Segons la seva opinió, el resultat de les eleccions no afectarà el suport en liquiditat del Govern espanyol a Catalunya via el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), perquè considera que les dues parts tenen l’interès compartit d’evitar la fallida de l’economia catalana, que suposa el 26% de les exportacions espanyoles, el 19% del PIB i el 16% de la població.

Segons Moody’s, la dependència de Catalunya del suport financer de l’Estat serà probablement un factor clau en unes eventuals negociacions d’independència amb el Govern espanyol.

DESCENTRALITZACIÓ

L’agència d”avaluació’ ha augurat que el Govern central avançarà en la descentralització per les pressions creixents dels proindependentistes i per evitar la independència de Catalunya, que tindria implicacions negatives per al crèdit sobirà d’Espanya per la mida i el pes del PIB de la comunitat.

“El nostre escenari és que continuarà com a part d’Espanya”, assenyala Moody’s, que afirma que les afectacions en el crèdit espanyol dependran de les negociacions exactes; per exemple, si Catalunya negocia una millora fiscal, això tindria “potencialment” implicacions negatives per a l’Estat.