Mor David Bowie als 69 anys

0
David Bowie | Diari Català
Foto: JIMMI KING (FACEBOOK DAVID BOWIE)

El cantant britànic David Bowie ha mort aquest dilluns després de lluitar durant 18 mesos contra el càncer que patia

La setmana passada el cantant David Bowie, celebrava el seu aniversari juntament amb el llançament del seu últim disc. Aquest dilluns la notícia hi ha colpejat a fans de tot el món que celebraven, el que ara sí, ha sigut el seu últim treball. Segons ha confirmat el seu fill, Duncan Jones, el mític cantant ha mort a causa de la malaltia que estava patint. La notícia havia estat publicada prèviament al Twitter oficial del cantant i actor.

   “Lament molt i m’entristeix dir que és cert. Estaré fora de les xarxes durant un temps. Us estimo a tots”, ha escrit el fill del cantant en el seu perfil en Twitter.

David Bowie, de 69 anys, “va morir avui pacíficament envoltat per la seva família després d’una valenta batalla de 18 mesos contra el càncer“, ha informat el seu Twitter oficial. “Tot i que molts de vosaltres compartireu aquesta pèrdua, us demanem respecte per la privacitat de la família durant aquest temps de dolor”, ha afegit.

La seva mort es produeix tres dies després que l’artista britànic publiqués el seu últim disc, ‘Blackstar’, de tan sols set cançons, coincidint amb el seu 69 aniversari. El primer single d’aquest disc, també titulat ‘Blackstar’, es va estrenar el passat 20 de novembre i va arribar amb un curt dirigit per Johan Renck.

El 2013, David Bowie va elegir també el dia del seu aniversari per llançar el seu anterior disc, ‘The Next Day’, publicat una dècada després del seu anterior treball ‘Reality’, amb el qual va fer la seva última gira.

‘Blackstar’ és el disc número 25 en la llarga trajectòria de Bowie, que va començar enl 1970 amb la publicació del seu primer àlbum homònim i va continuar amb ‘Space Oddity’ (1969), ‘The Man Who Sold the World’ (1970), ‘Hunky Dory’ (1971), ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ (1972) i ‘Aladdin Sani’ (1973).

Altres dels seus èxits són la coneguda com a ‘Trilogia de Berlín’, una sèrie d’àlbums de David Bowie gravats en col·laboració amb Brian Eno a la dècada de 1970 (‘Low’, ‘Heroes’ i ‘Lodger’).