Patia d’Alzheimer des de feia tres anys i finalment ha mort per complicacions en la malaltia als 83

L’actor, cineasta i guionista estatunidenc Gene Wilder ha mort aquest dilluns als 83 anys, segons ha informat la família de l’intèrpret, famós pels seus papers en pel·lícules com ‘El jovenet Frankestein’ i ‘Willy Wonka i la fàbrica de xocolata’.

Wilder, que va arribar a la seva major cota de popularitat a les dècades dels 70 i 80, patia la malaltia d’Alzheimer des de fa tres anys, ha revelat la seva família a través d’un comunicat. L’actor, coprotagonista de ‘No em cridis que no et veig’, ha mort al seu domicili de la ciutat estatunidenca de Stamford.

El seu nebot, Jordan Walker-Pearlman, ha assegurat en un comunicat que Wilder ha mort per complicacions de la seva malaltia, i ha afirmat que els seus familiars se senten “afortunats” malgrat el desenllaç “ja que, sabent tots els desafiaments emocionals i físics que aquesta situació ha presentat, Wilder mai va arribar a perdre la capacitat de reconèixer els que eren més a prop seu ni tampoc va arribar a perdre la seva personalitat”.

A més de la seva llarga carrera com intèrpret, Gene Wilder es va posar darrere de les càmeres en pel·lícules com ‘La dona de vermell’ (que també va protagonitzar). Després de trepitjar durant diversos anys les taules dels teatres de Broadway, el seu debut al cinema va arribar el 1967 participant al repartiment de ‘Bonnie and Clyde’. Un any després aconseguiria la nominació a l’Oscar com a millor actor de repartiment pel seu paper a ‘Els productors’ del director Mel Brooks, amb el qual va treballar diverses vegades.

“Gene Wilder ha estat un dels majors talents del nostre temps. Ell va beneir cada pel·lícula que vam fer amb màgia i també em va beneir a mi amb la seva amistat”, ha escrit Brooks al seu compte personal de Twitter en conèixer la mort de l’actor, al qual també va dirigir en pel·lícules com ‘El jovenet Frankestein’, el guió del qual va signar al costat de Wilder i va ser nominat als premis Oscar.