Mor Jordi Miralles, el carter que va ser líder d’EUiA

0
Jordi Miralles
EP: Jordi Miralles
Jordi Miralles
EP: Jordi Miralles

El seu lema: ‘Viu com penses perquè, si no, pensant com vius’

Jordi Miralles i Conte ha estat un polític inèdit: va començar sent carter per pagar-se la universitat, es va convertir en líder d’EUiA i diputat del Parlament (2003-12), després va recuperar el seu càrrec de funcionari de Correus i el 2015 el van elegir regidor de Govern de Castelldefels (Barcelona).

Poc després de tornar, il·lusionat, a la política local, va caure malalt l’estiu de manera irreversible.

Nascut a Barcelona el 27 d’abril del 1962, era del barri d’Hostafrancs, però va haver de traslladar-se per raons laborals a Castelldefels, que considerava la seva ciutat d’adopció i on vivia al barri del Poal.

Des dels 17 anys fins als 25 va treballar com a carter a Barcelona –tres anys amb contracte i quatre com a funcionari– per poder-se pagar els seus estudis —es va llicenciar en Història Contemporània–, època en la qual també va superar un càncer als conductes limfàtics.

Els seus primers passos en política van ser, des del comunisme, com a assessor municipal a l’Ajuntament de Castelldefels i com a assessor al Parlament.

Va ser secretari general dels Col·lectius de Joves Comunistes-Joventut de Comunista, membre del Partit dels Comunistes de Catalunya, i el 1999 va ser el número 2 d’EUiA en les eleccions catalanes, tot i que no va aconseguir l’escó.

[quote]’Viu com penses perquè, si no, acabaràs pensant com vius’.[/quote]

L’any següent el van designar coordinador general d’EUiA en substitució d’Antoni Lucchetti –que no es va presentar a la reelecció–, i llavors va impulsar un canvi d’estratègia en buscar l’entesa electoral amb ICV.

Va ser revalidat en el càrrec fins al 2012, quan el va substituir Joan Josep Nuet; va ocupar un escó d’ICV-EUiA al Parlament des del 2003 fins a aquest mateix any, i va ser secretari tercer de la Mesa de la cambra en l’última legislatura del Govern tripartit.

Després de quedar exclòs de la llista d’ICV-EUiA en les eleccions del 2012, va impulsar un corrent crític acusant Nuet de no preservar el pluralisme de la formació, i es va reincorporar a la seva feina com a carter.

Tot i això, el seu gust per la política el va portar a presentar-se a les municipals del maig del 2015 com a número 2 per Movem Castelldefels (ICV, EUiA, Equo, MES, Entesa), i es va convertir en el cinquè tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Turisme, Hostaleria i Pla de Barris.

Al juliol el van ingressar a l’hospital de Bellvitge per una greu malaltia que ha acabat amb la vida d’una persona que es definia a discreta i lleial, que apostava per la igualtat entre homes i dones, que tenia el mar com el seu espai de pau i el lema ‘Viu com penses perquè, si no, acabaràs pensant com vius’.