La seva publicació més famosa és ‘Mossen Tronxo’

L’escriptor i sacerdot Mossèn Josep Maria Ballarín, que ha exercit en el santuari de Queralt (Barcelona) ha mort al cap de 96 anys. El religiós barcelonista va col·laborar en diversos mitjans de comunicació, entre ells Tv3, i ha estat vinculat a la terra catalana durant tota la seva vida.

Mentre era al santuari, el rector Ballarín va començar a explotar la seva faceta més cultural: l’escriptura. A partir de 1960 va publicar llibres de l’estil novel·lístic, d’assaigs periodístics i d’autobiografies. ‘Serra d’Or’, ‘Qüestions de vida cristiana’, ‘Saó’, ‘Xarxa’, formen part de les publicacions que ha realitzat.

Més de 40 llibres entre els quals, destacar el ‘Mossèn Tronxo’, editat l’any 1989. L’argument, interessant: un capellà rural com a protagonista i amb moltes referències i anècdotes extretes de la seva pròpia experiència personal. Entre d’altres llibres que ha publicat trobem ‘Santa Maria, pa cada dia’ que, li va permetre guanyar el Premi Ramon Llull i ‘Pluja neta, bassals bruts’.

Ballarín, col·laborador habitual de mitjans audiovisuals, com a Catalunya Ràdio i activista polític col·laborant en la campanya de JuntsxSí. De fet la mort del mossèn ha estat confirmada a través de Twitter per part del President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que li ha recordat com un home d’espiritualitat contagiosa.

Molts usuaris de la xarxa social han comentat des de primera hora del matí la defunció de Josep María Ballarín.