El tres vegades campió del món dels pesos pesants ingressava aquesta setmana en un hospital d’Arizona amb problemes respiratoris

Muhammad Ali, mític boxador nord-americà, mor als 74 anys en un hospital d’Arizona en el qual es trobava ingressat amb respiració assistida, segons confirma el portaveu de la família Bob Gunnell: “Després d’una batalla de 32 anys contra el parkinson, Muhammad Ali ha mort als 74 anys. El tres vegades campió del món dels pesos pesants ha mort aquesta nit”.

Ali va ser hospitalitzat dijous per problemes respiratoris a Scottsdale (Arizona) i, segons informen mitjans nord-americans, els seus sers estimats s’havien apropat al centre després del seu empitjorament en les últimes hores.

L’última aparició pública de Muhammad Ali va produir-se a l’abril en una gala benèfica a Arizona, que tenia com a objectiu recaptar fons per a la fundació del boxador que investiga en la lluita contra el parkinson, malaltia que el va acompanyar des del 1984 –tres anys després de penjar els guants–.

Conegut com ‘El més gran’, Muhahammad Ali va retirar-se  amb un balanç en la seva carrera de 56 victòries –37 per KO–  i cinc derrotes.