Mor Paco Gisbert, director d’animació nominat als Goya

0

L’acadèmic Francisco Gisbert Picó, productor i director de cinema, ha mort aquest divendres a València, segons ha confirmat l’Acadèmia de Cinema a Europa Press. L’Acadèmia de Cinema ha lamentat a través de tuit la mort de director.

Gisbert va obtenir el 2003 el Goya al Millor Curtmetratge d’Animació per ‘Sr. Trapo’, i en la present edició estava nominat en la mateixa categoria pel curt ‘Honorio’. Dos minutos de sol’, codirigit amb Francisca Ramírez Villaverde.

Segons les bases dels Premis Goya, la nominació no es retirarà en aquest cas ja que amb ella es reconeix un treball fet durant l’any passat.

Amb una àmplia trajectòria en el gènere d’animació, les seves produccions tenen nombrosos reconeixements, tant a Espanya com l’estranger, com el premi atorgat el mes de novembre passat a l’International Children’s Film Festival Índia a ‘Kikos Paradise’, curt que també va ser guardonat en el Film Miami Fest.

Gisbert, que ha rebut al llarg de la seva carrera més de 50 premis internacionals, era membre de la Federació d’Empreses Audiovisuals de València i president de l’Associació de Productores d’Animació Valencianes.