El creador de la ficció ‘La petjada del crim’ ens ha deixat a l’edat dels 74 anys

Pedro Costa, productor i director de cinema català, ha mort aquest dimecres als 74 anys, segons han informat fonts de l’Acadèmia de Cinema, empresa per la qual va realitzar alguns dels seus principals treballs.

El cinematògraf barceloní va néixer l’any 1941 i ens ha deixat aquest matí al municipi de Torrelodones (Madrid) després d’una llarga malaltia, segons han explicat alguns coneguts del seu cercle familiar. ‘El cas Almeria’, la seva primera pel·lícula, l’any 1983, a la que li seguirien ‘El crim del cinema Orienti‘ (1996), o ‘Una casa als afores’ (1995) van ésser alguns dels seus primers llargmetratges en el setè art.

Costa també va ser periodista i creador de sèries tan mítiques com ‘La petjada del crim’, ‘El cas Wanninkhof‘, ‘Robles, investigador’, o bé, ‘L’assassí dins el cercle’.

Pedro Costa va ser productor de la mítica ficció 'La petjada del crim' | ARCHIVO RTVE (TWITTER)
Pedro Costa va ser productor de la mítica ficció ‘La petjada del crim’ | ARCHIVO RTVE (TWITTER)

Els seus primers passos en el periodisme van ser com a cronista de successos en el setmanari ‘El Cas’. Al desembre de 1970, escriu una crònica sobre el ‘Procés de Burgos’ que compta amb gran repercussió i li proporciona un treball com a periodista de recerca a la revista ‘Canvi 16‘.

L’any 1974, deixa el seu lloc en ‘Canvi 16‘ i es decideix a llançar ‘Possible’, una revista d’informació política. Li acompanyen en el projecte Cuco Cerecedo, Miguel Ángel Aguilar i Alfonso Palomares. Combina aquest treball amb la creació d’API’, un butlletí clandestí independent.

En 1977, Antonio Asensio Pizarro li contracta per llançar ‘Interviú i, uns anys més tard, al 1980, es trasllada als Estats Units com a corresponsal del Grup Zeta. Torna a Espanya l’any 1982 i, amb el canvi de govern, decideix dedicar-se novament al cinema.

El director barceloní va guanyar dos Premis Goya pel seu treball cinematogràfic com a productor per ‘Amants’ (1991), de Vicente Aranda, i ‘El bon estel’ (1997), de Ricardo Franco. Amb Aranda va signar també ‘Intrús’ (1993) i ‘Joana la boja’ (2000).