El famós aventurer va ésser un dels primers a impulsar la ‘Ruta BBVA’ de la UNESCO

Avui és un dia trist pel món de la comunicació. I és que el reconegut i famós reporter i aventurer de TVE Miguel de la Quadra-Salcedo ha mort a l’edat dels 84 anys.

El creador de grans reportatges com la ‘Mort de Che Guevara’, ‘La guerra de Vietnam’, o bé, ‘El cop d’estat de Pinochet a Xile’ ha perdut la vida a les sis del matí d’aquest divendres 20 de maig a la seva llar a Madrid.

Nascut a Madrid el 30 d’abril de 1932, va ser reporter de TVE i va destacar també com a esportista a l’atletisme. Va representar a Espanya en els Jocs Olímpics de Roma en 1960, en llançament de disc.

Sobretot va ser important per ésser un aventurer valent. Per exemple, es va enfrontar al Congo, a ser empresonat i condemnat a mort pels seus enregistraments, o, va treballar per al Govern colombià com etnobotànic en la perillosa selva.

A Espanya va tornar l’any 1963, quan va ser contractat per TVE. A partir de 1979, va impulsar l’anomenada ‘Aventura 92′, avui coneguda com a ‘Ruta BBVA’, un programa d’intercanvi cultural entre els països llatinoamericans declarat d’interès universal per la UNESCO.

Salvador Allèn, Pablo Neruda, o fins i tot, Dalai Lama són les personalitats d’alta elit que va poder entrevistar. Va participar també en ‘L’Actualitat Espanyola’ al costat de Fèlix Rodríguez de la Font i César Pérez de Tudela.