Mor Shangay Lily, un dels primers Dragqueen dels noranta

0
Shangay Lily/EUROPA PRESS | Diari Català
Foto: Shangay Lily/EUROPA PRESS

L’escriptor i activista ha tingut complicacions amb una greu malaltia

L’escriptor i activista Enrique Hinojosa Vázquez, conegut amb el nom de Shangay Lily, ha mort la nit del dilluns 11 d’abril a Madrid, al cap de 53 anys, després de complicacions en el desenvolupament d’una llarga malaltia, segons han informat fonts pròximes a l’artista.

Nascut a Màlaga el 1963, va ser un dels primers ‘dragqueen‘ del país a la dècada dels noranta, quan va crear la ‘Shangay Tea Dansi’, la primera festa de temàtica gai, i ‘Shangay Express‘, la primera revista gratuïta exclusivament homosexual a Espanya.

Shangay Lily va escriure diverses novel·les i una antologia dels seus monòlegs teatrals estrenats. A més a més, es publicarà pròximament el seu assaig ‘Adéu, Chueca (Memòries del gaypitalismo: construint la marca gai)’.

Alhora, va escriure i va protagonitzar obris teatrals, a més d’aparèixer en diversos programis de televisió, entre els quals destaquin ‘Aquesta nit, sexe’, ‘Aquesta nit creuem el Mississippi‘ o ‘La nit prohibida’.

D’altra banda, va debutar al cinema al costat de Javier Bardem i Aitana Sánchez-Gijón a la pel·lícula ‘Boca a Boca’, i deu anys després va dirigir i va protagonitzar ‘Santa Miguel de Molina’.

Actualment, escrivia al diari ‘Públic’ el seu bloc ‘Paraula de Artivista‘. La capella ardent s’obrirà aquest dimarts 12 d’abril a partir de les 10.30h a la sala 4 del Tanatori de la M-30.