Mor a Síria el portaveu de l’Estat Islàmic

0
Al Adnani, cap de la propaganda de l'Estat Islàmic, ara mort | Captura d'un vídeo d'Estat Islàmic
Al Adnani, cap de la propaganda de l'Estat Islàmic, ara mort | Captura d'un vídeo d'Estat Islàmic

Amaq, agència vinculada a l’ISIS, confirma la mort d’Abu Mohammad Al Adnani, cap de la propaganda del grup terrorista

El portaveu de l’Estat Islàmic, Abu Mohammad al Adnani, ha mort a causa dels combats a la ciutat siriana d’Alep, segons han informat fonts militars a l’agència de notícies Amaq, vinculada a l’organització terrorista. “Abu Mohammad al Adnani, portaveu de l’Estat Islàmic, ha estat martiritzat mentre supervisava les operacions per repel·lir la campanya militar a Alep”, resa la notícia difosa per Amaq.

Estat Islàmic ha publicat un panegíric, datat el 29 d’agost, en què ha descrit a Al Adnani com un “màrtir” que ha mort “després d’un llarg viatge de sacrificis i defensa davant de l’apostasia”. Les forces iraquianes van anunciar en gener que Al Adnani havia resultat ferit en un atac aeri fet per la coalició internacional que lidera els Estats Units a la província d’Al-Anbar, que l’havia obligat a traslladar-se a Mossul, després de la qual cosa se li va perdre la pista.

Encara no se sap quin grup armat ha acabat amb Al Adnani, ja que Alep és un dels principals escenaris de la guerra siriana, amb presència de rebels, forces ‘assadistas’ i terroristes de l’Estat Islàmic i l’antic Respecte del Nusra.

 

Cap de la propaganda jihadista

Al Adnani, amb el verdader nom de Taha Sobhi Falaha, tenia 39 anys i era originari de la província siriana d’Idleb. Primer va formar part d’Al-Qaida i finalment es va decidir a crear l’Estat Islàmic al costat d’altres 40 milicians jihadistes, dels quals pocs queden vius, per la qual cosa la seva mort suposa un dur revés per a l’organització terrorista.

S’encarregava de la maquinària propagandística de l’Estat Islàmic, a través de la qual es va donar a conèixer per primera vegada quan el juny de 2014 va declarar la instauració d’un ‘califat’ en àmplies zones del nord de Síria i Iraq. A més, segons ha informat fa poc el ‘New York Times’, liderava la divisió d’operacions externes de l’Estat Islàmic, que s’encarregaria dels reclutaments i la gestió de les cèl·lules jihadistes més enllà de Síria i Iraq, inclosos Europa i els Estats Units.

De fet, la seva última aparició pública ha estat en un vídeo en el qual Al Adnani convidava als seguidors de l’Estat Islàmic a atemptar durant el ramadà a tot el món i per tots els mitjans, en el que es considera la inspiració dels últims atemptats a França i Alemanya.