A Sant Martí Sarroca 

Una dona de 96 anys ha mort com a conseqüència d’un incendi a una masia de Sant Martí Sarroca, a la comarca barcelonina de l’Alt Penedès, segons ha informat aquest dissabte Bombers de la Generalitat en un comunicat.

Els bombers van rebre l’avís de l’incident a les 00.22 hores de divendres a la nit a dissabte i, en arribar al lloc dels fets, van localitzar el foc a la planta baixa de la masia, de dos pisos d’altura, que va quedar totalment afectada pel fum.

Al pis superior van trobar una dona de 96 anys, que va morir, i a més van evacuar un home de 41 anys i a una dona de 67, que van ser traslladats en ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) en cambra hiperbàrica de l’Hospital Moisès Broggi en estat menys greu per inhalació de fum.

A la 1,42 hores els bombers van donar per apagat el foc i van procedir a ventilar la masia, fins a la qual també s’hi van desplaçar tres ambulàncies del SEM, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local.

INTOXICACIÓ PER MALA COMBUSTIÓ D’UNA CALDERA

La mateixa nit, a Girona, els Bombers van ser alertats que una família tenia símptomes d’intoxicació per monòxid a causa de la mala combustió d’una caldera i, en arribar al número 7 del carrer Taquígraf Martí, van trobar una parella i una menor de deu anys, a l’exterior del pis.

El SEM, que va desplaçar dues ambulàncies, els va traslladar a l’Hospital Josep Trueta de Girona i, fins al lloc del succés també van acudir efectius dels Mossos d’Esquadra i tècnics de la companyia del gas.

D’altra banda, la nit de Nadal i el matí de Sant Esteve, els Bombers de la Generalitat també van atendre l’incendi d’una cuina d’un pis a Terrassa (Barcelona) amb una persona intoxicada lleu, l’incendi d’un pis de Reus (Tarragona) sense ferits, i la crema de contenidors a Terrassa.