La banda llatina parla de la seva trajectòria musical al concert acústic ofert a l’Estudi Toresky de Barcelona

Juan Pablo Isaza, Simón Vargas, Juan Pablo Villamil i Alejandro Posada són joves (d’edats compreses entre 21 i 23 anys) i estudien carreres diferents (des de Dret, fins a Arquitectura), però junts formen un conjunt musical idoni, anomenat ‘Morat’, que és un gran èxit i els hi està donant moltes alegries.

I és que, d’assajar en un edifici al Nord de Bogotà, aquesta banda musical ha aconseguit un ‘hit’: cantar, ni més ni menys, amb l’artista mexicana del moment, Paulina Rubio, i convertir el seu single, ‘Mi nuevo vicio’, en tota una revolució musical.

Tot està anant bé. Ahir, per exemple, van oferir un concert acústic a l’Estudi Toresky dels 40 Principals, a Catalunya, davant d’unes 70 persones i tot van ser aplaudiments i ovacions.

“El que va succeir amb Paulina va ser i és espectacular. Tot va transcorre gràcies a Internet, l’eina per excel·lència del segle XXI. Vam pujar la cançó en línia i de seguida vam rebre un correu de l’artista que volia cantar el tema”, explicava Juan Pablo Isaza, el vocalista del grup, als seus fans catalans durant el concert acústic.

I és que, de moment, ‘Morat’, no es poden queixar de la seva situació en el mercat musical. Des de la seva col·laboració amb l’exparella de l’empresari, Nicolás Vallejo-Nájera, tot han estat alegries i sobresalts. Disc de Platí pel seu single ‘Cómo te atreves‘, cançó més buscada a l’aplicació digital ‘Shazam‘ i més d’11 milions de reproduccions digitals a Youtube.

“Sentim l’estima dels fans de tot arreu, especialment els de Barcelona. Acabem d’aterrar de Madrid i veiem que tothom ens coneix. És brutal! Al principi, vam començar aquesta nova aventura de forma divertida, però ara, ens adonem que això ja s’està convertint en una professió i una cosa molt seriosa“, deia ahir Juan Pablo Villamil, guitarrista del grup.

Juan Pablo Isaza i Simón Vargas canten al concert acústic de 'Morat' a Barcelona | DIARI CATALÀ
Juan Pablo Isaza i Simón Vargas canten al concert acústic de ‘Morat’ a Barcelona | DIARI CATALÀ

En un 2012 eren amb prou feines uns batxillers recentment graduats del Gimnàs La Muntanya. Ara, quatre anys després, són l’agrupació que toca amb Paulina Rubio i toquen ‘Mi tormenta‘, o ‘Una vez más‘, i la gent els hi canta les lletres de memòria.

Què queda per fer? Doncs moltes coses: des d’una futura col·laboració amb el grup musical Cali i el Dandee, informaven ahir el grup, a l’Estudi Toresky, cantar en anglès, o fins i tot, fer futures col·laboracions espanyoles amb Pablo López, o Eva Ruiz. El temps ens ho dirà.