Inclosos sis nens, en un naufragi de refugiats

Un mínim de 18 persones han mort ofegades, entre les quals hi ha sis nens, després que una embarcació amb immigrants i refugiats hagi naufragat davant de la població de Dikili, a la costa occidental de Turquia, segons ha informat l’agència turca Dogan.

El guardacostes turcs han rescatat 21 persones més del mar, entre les quals hi havia un nadó d’un any i segueixen buscant dues persones més que anaven a bord de l’embarcació de fusta, que ha bolcat a causa del mal estat de la mar i que anava sobrecarregada, segons l’agència.

Aquest és el tercer naufragi amb víctimes en tres dies que s’ha produït a la travessia entre Turquia i Grècia, que s’ha convertit en la principal via d’accés a Europa en l’últim any, amb més de 825.000 arribades.

Aquest dimarts onze persones han mort i set més han estat rescatades del mar després que l’embarcació amb què viatjaven cap a Grècia s’enfonsés davant de la costa occidental de Turquia. Dimecres, un mínim de tretze persones van morir, entre les quals hi havia set nens, com a conseqüència un altre naufragi prop de l’illa grega de Farmakonisi.

Segons les últimes dades de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), unes 3.700 persones han mort en el que duem d’any a la travessia del Mediterrani, unes 700 a l’Egeu.