Puja a 79 el nombre de víctimes mortals després d’una allau de terra a Guatemala

0
Guatemala desprendiment
EP: Guatemala
Guatemala desprendiment
EP: Guatemala

Puja el balanç de morts per l’allau de Guatemala

El despreniment es va produir per la crescuda del riu Pinula, causada al seu torn per les intenses precipitacions d’aquesta setmana. La zona ja havia estat declarada d’alt risc per la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred) a causa del desgast del terreny en aquests anys.

Les tasques de rescat a la zona d’El Cambray II, al sud de Guatemala, afectada per un despreniment de terra, han permès la recuperació de diversos cadàvers més, de manera que s’eleva a 79 el nombre de víctimes mortals de la tragèdia. S’estima que encara hi ha 450 desapareguts.

Entre els últims cossos rescatats hi ha el d’un nen d’un any i el d’un altre d’uns deu, informa el diari ‘Prensa Libre’ en la seva edició digital. Aquest dissabte també ha estat rescatat un bomber voluntari que va quedar atrapat durant la nit.

El bomber, identificat amb el nom de Noé Arévalo, treballava a l’habitatge on s’havien localitzat els últims cadàvers però després de recuperar-ne tres es va ensorrar un monticle de terra i va quedar enterrat, ha explicat un portaveu de Bombers, David Cajas.

Mentrestant, els familiars dels desapareguts fan cua en un dipòsit de cadàvers provisional instal·lat al lloc de l’accident per intentar identificar els morts. Altres famílies continuen buscant entre la runa.
[quote]Fins ara, s’estima que la xifra de desapareguts després de l’allau ronda els 600.[/quote]

Està previst que durant la tarda de dissabte es produeixin pluges, fet que paralitzaria les tasques de rescat, segons ha explicat el director de l’Institut Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia i Hidrologia, Eddy Sánchez.

Aquest matí treballaven 1.250 socorristes i voluntaris distribuïts en quadrilles per intentar trobar supervivents. En aquestes quadrilles hi participen bombers, policies, delegats de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres, del Ministeri Públic, entre d’altres entitats. Pel que fa a danys materials, les xifres oficials apunten a 125 cases destruïdes.