Més de cinquanta morts en un tiroteig a Orlando

0
Tiroteig a Orlando
Almenys 20 morts en un tiroteig a Orlando en el club Pulse | Foto: Europa Press

Un individu que “no era de la zona” ha entrat en el club gai Pulse i ha tirotejat els assistents. Marteen, com ha estat identificat l’assaltant, ha mort en un tiroteig amb la policia

Almenys 53 persones han mort i mig centenar han resultat ferides pel tiroteig al club gai Pulse d’Orlando (Florida). Així, ho han comunicat les autoritats nord-americanes que han afegit que un individu que “no era de la zona” anava armat amb un fusell d’assalt i un “artefacte” no precisat. La policia senyala que possiblement era un “artefacte explosiu”.

L’autor de la matança ha sigut identificat com a Omar Mir Sediq Mateen de 29 anys. Segons les fonts policials, l’assaltant és de la població de Port St. Lucie (Florida). Les fonts han senyalat també que Mateen tenia vincles amb radicals islàmics, però no tenia antecedents delictius.

L’individu havia pres com a ostatges els assistents del club Pulse. Almenys, més de mig centenar d’assistents haurien rebut trets. Després, Mateen havia iniciat un tiroteig amb un mínim de nou agents de policia. En el tiroteig, l’assaltant ha mort, tal com ha confirmat la Policia d’Orlando.

A més, la policia ha senyalat en el seu compte de Twitter que el tiroteig, produït a les dues de la matinada – 8:00 a Espanya -, ha sigut una situació de “víctimes en masses”. Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Buddy Dyer, ha lamentat el fet: “Es tracta d’un crim que tindrà un greu efecte en la comunitat”.

Quan van començar els tirotejos, el club Pulse va posar un missatge d’alerta en el perfil de Facebook: “Que tothom surti del Pulse i corri”. La situació va provocar el caos i la incertesa durant hores.

A les cinc de la matinada, s’ha escoltat una explosió que, segons la Policia d’Orlando, ha sigut una “detonació controlada” per ells. La policia està comunicant per Twitter la situació i demana l’ajuda de tot aquell que tingui informació sobre el tiroteig. Les víctimes supervivents han sigut traslladades fins al Centre Mèdic Regional d’Orlando.

El tiroteig en el club Pulse es produeix un dia després de la mort de la cantant Christina Grimmie. La cantant va morir tirotejada també a Orlando. No obstant això, no hi ha indicis que el tiroteig del Pulse estigui relacionat amb el de la mort de l’artista.