Els Mossos asseguren que “molts ” violents dels disturbis de Gràcia no són del barri

0
Josep Lluis Trapero comissari Mossos d'Esquadra
Josep Lluis Trapero comissari en cap dels Mossos d'Esquadra | Foto: Europa Press

Josep Lluís Trapero adverteix que “un dia hi haurà una desgràcia” en referència a la crema dels contenidors, cotxes i motos

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha assegurat que molts dels manifestants “violents” dels disturbis del barri barceloní de Gràcia no són del barri.

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio ha dit que no formen part del col·lectiu del Banc Expropiat i ha minimitzat la quantitat de veïns que estan en contra de l’actuació policial. “A Gràcia hi ha uns 120.000 habitants, 200 o 300 dels quals es manifesten, i d’ells uns 50, 60 o 100 criden ‘Fora policia'”, ha plantejat.

Ha assegurat que els Mossos van intentar detenir un grup d’uns 50 manifestants envoltant-los, però que no van tenir èxit perquè els carrers de la zona són molt estretes i és difícil moure-s’hi.

Trapero ha negat que hagin actuat desproporcionadament, tot i que sí que ho han fet alguns manifestants, segons la seva opinió, i ha advertit que “un dia hi haurà una desgràcia”, ja que es corre el risc que el foc dels contenidors, cotxes i motos que s’han cremat salti a algun immoble.

 

La policia va disparar trets de ‘foam’

Trapero ha reconegut que la Policia catalana va disparar projectils de ‘foam’ en els primers dies de disturbis, després d’anunciar que s’estudiaria si s’havien produït davant d’algunes queixes veïnals. Ha explicat que “es van realitzar dos trets de ‘foam’ a les altures” després que alguns veïns llancessin coses als policies des dels balcons.

El comissari ha xifrat en 31 els agents ferits durant els disturbis, tot i que ha dit no saber quants manifestants han resultat ferits, ja que ha afirmat que eviten ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) present en la manifestació.