Els Mossos eviten el matrimoni forçat d’una marroquina de 19 anys a Vilanova

0

La jove ja havia contret matrimoni amb aquest home al Marroc

Els Mossos d’Esquadra han evitat el matrimoni forçat d’una jove de 19 anys nascuda al Marroc, de nacionalitat espanyola i resident a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), amb un home de 33 anys marroquí i que viu a França, que havia de celebrar-se dissabte passat a Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

Segons ha informat la policia catalana a Europa Press, la jove ja havia contret matrimoni amb aquest home al Marroc, encara que exceptuant el dia de les noces només havien tingut contacte telefònic.

Les primeres noces es van celebrar l’agost del 2016 quan la família va fer un viatge a Nador, la seva ciutat d’origen i on estiuejaven cada dos anys, i un cop allà els pares la van obligar a casar-se davant l’amenaça de no deixar-la tornar a Vilanova, han explicat els Mossos en un comunicat.

La família havia organitzat unes segones noces civils a Vilanova després de les quals la noia havia d’anar-se’n a viure amb ell a França, per la qual cosa la jove i la seva germana de 16 anys van acudir la matinada d’aquest dimecres a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per posar en coneixement la situació.

Les joves van acudir a la seu de la DGAIA a Barcelona amb dues maletes i la intenció de no tornar a casa seva, per la qual cosa l’entitat va assumir la tutela de la germana menor i va recomanar a la major que denunciés els fets davant els Mossos d’Esquadra.

Aquesta va dubtar ja que la família va contactar amb ella per demanar-li que tornés perquè la seva mare no es trobava bé i amb la promesa que permetrien que es divorciés.

ORDRE D’ALLUNYAMENT

Finalment va denunciar els fets davant la policia catalana l’endemà, i el jutge ha decretat una ordre d’allunyament d’un quilòmetre per als seus pares, que no poden comunicar-se amb ella i han quedat investigats pels presumptes delictes de matrimoni forçat i violència domèstica, després de la qual cosa hauran de comparèixer davant el jutjat quan siguin requerits.

La jove, que va arribar a Espanya procedent del Marroc als quatre anys i té dos germans menors més, es troba ara a la mateixa casa d’acolliment en la qual hi ha la seva germana.

El matrimoni forçat és un delicte recollit en el Codi Penal espanyol pel qual es preveuen condemnes d’entre sis mesos i tres anys i mig de presó, segons la gravetat de les coaccions.