Els Mossos localitzen més de 1900 plantes de marihuana a Banyoles

0

Els Mossos d’Esquadra van denunciar per via penal dos individus com a resultat de dues operacions on es van intervenir més de 1900 plantes de marihuana

Els Mossos d’Esquadra van informar aquest dijous de la intervenció de 1975 plantes de marihuana en dues operacions diferents al Pla de l’Estany (1700+275). La primera d’elles va tenir lloc a un local de Banyoles després de detectar una manipulació fraudulenta de la línia elèctrica, i gràcies a la intervenció policial es va localitzar una plantació oculta i es va denunciar un veí de Girona que ja tenia antecedents.

Els fets van iniciar-se el passat 26 d’abril, quan uns operaris encarregats de canviar el comptadors de la llum van detectar una manipulació de la línia general que provenia d’un local tancat al públic. Després de donar l’avís, els Mossos es van posar en contacte amb el propietari i la llogatera, que va explicar que havia deixat les claus a un home per tal de fer unes obres de reforma. Quan aquesta va intentar accedir a l’immoble es va trobar que li havien canviat el pany i no s’hi podia entrar.

Finalment, el passat 11 de maig, la llogatera acompanyada de diversos agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Girona es van citar amb l’home que havia de fer les obres. En accedir al local, i després d’una primera observació de les estances, es va localitzar cablejat elèctric que s’introduïa a l’interior d’una paret que semblava construïda recentment. Després d’apartar el mobiliari es va trobar un forat per on es podien accedir a unes habitacions subterrànies, de les que sortien dos tubs d’extracció d’aire que desprenien una forta olor a marihuana.

Quan van baixar s’hi va localitzar una plantació amb 1700 plantes de marihuana amb una instal·lació elèctrica formada per làmpades, transformadors extractors i filtres, fet que va acabar amb una denuncia per via penal a l’home, de 37 anys i de nacionalitat marroquina, que era veí de Girona. El denunciat, que té antecedents, va quedar citat per tal de declarar davant el jutjat d’instrucció quan sigui requerit.