Deu Llargmetratges i deu curts lluitaran per aconseguir la victòria

Deu llargmetratges i deu curts competiran a la secció oficial de la 22a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que se celebrarà a Lleida del 8 al 15 d’abril. Els llargmetratges representen deu nacionalitats diferents i els curtmetratges, cinc.

El certamen cinematogràfic està organitzat per l’ajuntament i el Centre Llatinoamericà de Lleida, segons han informat els seus organitzadors. Pel que fa a les obres que lluitaran per guanyar la secció oficial de llargmetratges, les més valorades són “La delgada linia amarilla” (Mèxic i França) de Celso R. García; “La memoria del agua” (Espanya, Xile i Argentina) de Matías Bize; “Pistas para volver a casa” (Argentina) de Gessamí Stuart; “Magallanes” (Perú, Colòmbia, Argentina i Espanya) de Salvador del Solar; i “O outro lado do paraiso” (Brasil), de André Ristrum.

El jurat de la secció oficial de llargmetratges estarà format per Elisabet Cap, Cristina Rius, Tabita Peralta Lugones, Marcelo Aparicio i Osvaldo Montes.

D’altra banda, les obres favorites per guanyar en la secció oficial de curtmetratges són “Chatarra” (Uruguai) de Walter Tournier; “Conversa” (Brasil) de Luciano Arturo Glavina; “Duellum” (Espanya) de Tucker Dávila Wood; “El adios” (Espanya) de Clara Roquet; i “El cerdo” (Espanya) de Pau Durà.