La moto serà una realitat al 2017 i tindrà el suport de la Generalitat

La indústria catalana de la motocicleta està d’enhorabona, quatre empreses del sector, Rieju, Torrot, Scutum i Volta, s’uniran per crear la primera moto 100% elèctrica catalana. D’aquesta forma, les quatre empreses, a priori competidores entre elles, constituiran un consorci i s’aliaran per produir i vendre aquesta escúter elèctrica a partir del 2017. El projecte tindrà el suport de la Generalitat de Catalunya amb l’aportació d’un crèdit participatiu de tres milions d’euros.

Tots els components de la moto seran 100% catalans i serà una bona forma d’impulsor un sector que no acaba d’arrencar; la moto elèctrica només suposa un 1% de tot el parc motociclista de Barcelona. El desenvolupament començarà aquest proper 2016 per poder sortir al mercat durant el 2017 amb un preu de 4.000 euros que pot veure’s reduït amb les ajudes que s’apliquen als vehicles elèctrics.

El projecte començarà el mes vinent amb la creació d’una societat de les quatre empreses on es repartiran les participacions en funció del que aporti cadascú. De les quatre, Rieju és la que produeix més i per això és qui ha ofert la seva planta de producció per crear la moto elèctrica. El pla preveu una producció de 10.000 unitats anuals i la creació de 30 llocs de treball.

Tot això no suposa cap trencament amb els plans particulars de cada marca, però sí que obren les portes a una possible fusió per tal de seguir enfortint la indústria catalana de la motocicleta i evitar, així, possibles casos crítics com el de Gas Gas, qui al final va ser rescatat per Torrot. Així mateix, el nou model vol assentar-se a les grans ciutats i ser una alternativa real a les escúters de benzina i una bona oportunitat com a flota per a moltes empreses, tal com va fer BMW amb la C i la seva unió amb l’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana.