Motobot, el motorista humanoide de Yamaha

  0
  Motobot, el motorista humanoide de Yamaha | Diari Català

  Motobot, el motorista humanoide de Yamaha | Diari Català

  Més enllà dels cotxes autònoms, Yamaha presenta el seu ‘MotoBot’ un motorista humanoide capaç de conduir motos sense necessitat d’un pilot.

  Lluny de la polèmica entre Marquez i Rossi, Yamaha ha presentat al Tòquio Motor Show -la fira més gran del motor d’Àsia- un singular avanç tecnològic: ‘MotoBot’, el motorista humanoide.

  La companyia japonesa de motocicletes Yamaha ha presentat al Motor Show de Tòquio, un robot capaç de pilotar de manera autònoma el seu model YZFR1M, present en el campionat del Món de Moto GP.

  ‘MotoBot’ és un robot d’aspecte humanoide acoblat a una motocicleta que és capaç de conduir a tot gas i amb precisió mil·limètrica una motocicleta esportiva de competició a més de 200 km / h. Per què fa això Yamaha? Per a què serveix? No hi ha un perquè clar més enllà de perquè poden, encara que el que si és cert, és que pot servir per millorar els mecanismes de seguretat de les motos.

  Yamaha utilitzarà el seu motorista humanoide per desenvolupar sistemes de seguretat i de suport al pilot similars als que ja apliquen en els seus models els fabricants d’automòbils. El departament de R + D de la companyia té com a objectiu que el robot sigui capaç de pilotar una motocicleta sense modificar en un circuit a més de 200 km / i sense cap tipus d’ajuda.

  Això és així perquè ‘MotoBot’ és capaç de conduir una moto sense modificar de forma que té control sobre l’accelerador, els frens (davanter i posterior) i l’embragatge de la mateixa manera que la té un motociclista qualsevol. És a dir a través de les mans i els peus. Les rodetes que es veuen al vídeo queden una mica infantils, però són completament prescindibles per al seu funcionament final.

  Els enginyers de Yamaha admeten que “la tasca de gestionar els complexos moviments d’una moto a altes velocitats requereix una gran varietat de sistemes de control, que han de funcionar amb un alt grau de precisió“. D’aquí que el seu objectiu sigui seguir perfeccionant el sistema.

  L’única diferència destacable és que el motorista humanoide, ‘MotoBot’, està absolutament fix al seient, és a dir, no pot modificar el centre de gravetat ni tampoc pot moure els genolls, amb o que els passos per corba mai seran tan apurats com amb els pilots humans.

  La factoria nipona ha editat un revelador vídeo en què compten els avenços del projecte a través de la veu en off d’un nen-robot. Aquest vídeo conclou amb una rotunda frase: “Sóc ‘Motobot’ i vaig ser creat per superar-te“. Caldrà esperar una mica més per comprovar-ho.