Presentació del projecte Motorsport2020.cat

0
Motorsport2020.cat
Motorsport2020.cat
Motorsport2020.cat al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motorsport2020.cat, impuls per a l’esport de motor

És innegable que Catalunya és un país de motor, un país on molts dels seus habitants són grans i fidels aficionats a tot allò que porta rodes, un país que té unes infraestructures de referència per practicar el Motorsport, un país que acull infinitat de proves a nivell mundial, europeu, nacional, regional o local, un país que té molts pilots a primer fila en la majoria de competicions, en definitiva, un país motoritzat.

Però tot això no es res si no tenim un recolzament i un treball continu que fomenti i millori tot això i, per desgràcia, som un país fràgil en aquest aspecte. El dia que deixem de tenir grans campions serà l’enterrament definitiu del Motorsport català i, per evitar això, cal un treball conjunt per fomentar tot el que envolta aquest món, i és aquí on entra Motorsport2020.cat.

Aquest projecte va començar un any i mig enrere però no ha estat fins ara que ha començat a agafar la forma necessària per treballar conjuntament. Motorsport2020.cat vol fomentar, impulsar i garantir una forta indústria de l’esport de motor a Catalunya, vol que el país sigui un referent a nivell mundial, a semblança d’Anglaterra que, tot i tenir una manca de grans pilots, compte amb una indústria de Motorsport espectacular.

[quote]Motorsport2020.cat té la voluntat de multiplicar per cinc el Producte Interior Brut (PIB) que suposa l’esport de motor a Catalunya ara mateix[/quote]

Els membres fundadors i impulsors són els tres clústers vinculats a la indústria del motor i l’esportCIAC, Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, INDESCAT, Clúster català de la indústria de l’esport, i CLUSTERMOTO, Clúster per l’avenç de la Motocicleta

Amb aquestes bases els tres clústers catalans que conformen el Motorsport2020.cat tenen la voluntat de multiplicar per cinc el Producte Interior Brut (PIB) que suposa l’esport de motor a Catalunya ara mateix i, conseqüentment, posicionar el país com un referent mundial per la indústria de l’esport de motor.

Per aconseguir tot això s’han creat diferents línies de treball que ataquen a molts nivells; La primera gran proposta és l’inici d’un pla urbanístic per crear un karting internacional al costat del Circuit de Barcelona-Catalunya i així fomentar les bases de l’automobilisme. La segona és fomentar el projecte estudiantil de Formula Student on els universitaris tenen com a objectiu crear un vehicle de competició, des de les bases fins a la conducció. L’examen final el passen al propi Circuit de Barcelona-Catalunya i es divideix en estàtic (procés, costos, etc) i dinàmic (com es condueix). Les notes es donen a través d’unes puntuacions i qui més punts obté, esdevé el guanyador d’aquest concurs. Així mateix, aquest projecte té la intenció de traspassar-se a la Formació Professional amb el Kart Student on els estudiants tindran com objectiu crear el millor kart possible.

La tercer proposta és la creació d’un targeta verda que permeti regularitzar la conducció off-road de les motos. Actualment hi ha una legislació molt estricte que talla les ales a pilots i constructors, fet que crea alguns aldarulls ja que molts es salten aquestes normes i això no agrada als propietaris dels terrenys. Amb la targeta verda es vol acabar amb aquest mal fum entre pilots, constructors i propietaris per tal de regularitzar i millorar la realització d’aquesta activitat. Això sí, qui no porti aquesta targeta i circuli per un terreny on calgui dur-la, serà sancionat. El cost de la targeta verda serà de 50 euros/any.

Com a última gran proposta destacada apareix la creació d’una moto de Moto2 del campionat del món a partir de components fets a casa, és a dir, que cada un dels elements que conformen la moto l’aporti una empresa catalana. Amb això es vol donar un impuls a una indústria que veu que, tot i la riquesa de Catalunya en motor, es senten molt lluny de les possibilitats que s’ofereixen actualment.

Sens dubte Motosport2020.cat és una gran possibilitat per donar aquell pas endavant que falta al nostre país. És un bon impuls per garantir unes estructures de motor fermes que fomentin la condició de Catalunya al món.

No us perdeu la seva web www.motorsport2020.cat/ca