Muchachito: “De jove componia cançons de Rumba mentre treballava d’escombraire”

0

L’artista colomenc ha creat ‘El Jiro’, un nou disc ple de ritme

Muchachito anava a presentar aquest dissabte el seu últim treball, ‘El Jiro‘, amb J de Jairo, a la seva ciutat natal, Santa Coloma de Gramenet, al festival ‘Santaco Tropical’. Malauradament, el cantant va haver de cancel·lar la seva actuació a causa de la forta pluja.

El colomenc volia tocar davant els seus paisans, al voltant de les 11 de la nit, després d’un bon elenc d’artistes format per Juanito Makandé, Green Valley, De la Carmela i altres grups. “Jo volia fer un disc ‘ochentero‘ i per fi ‘El Jiro‘ és el resultat que jo volia aconseguir”, diu Muchachito orgullós del seu nou disc.

‘El Jiro’, el nou treball de Jairo Perera, és una aventura de Muchachito sense els Bombo Infern. Una deriva de la seva rumba. “La rumba és la meva passió. Fins i tot, de jove, ja componia diferents cançons amb aquest estil mentre treballava d’escombraire”, explica Muchachito parlant de la seva infantesa.

A Jairo li uneix gran amistat amb altres artistes del món de la música, com Tomasito i Els Delinqüents, artistes de Jerez. Tots, al costat de Kiko Verí, van formar el grup G-5, autor del disc ‘Tucaratupapi‘.

Diverses han estat les reunions del G-5 a Jerez. Com diu Muchachito, “Jerez és la New Orleans d’Espanya, fa olor d’art pels seus carrers, i cal tenir cos per aguantar una festa a Jerez, per aquests carrers del barri antic i flamenc”.