Garbiñe Muguruza, reina de Roland Garros | Diari Catala
La de Caracas ha necessitat dos sets per endur-se un partit que ha durat pràcticament dues hores | FOTO: REUTERS

La tenista hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza es consagra a Roland Garros guanyant el seu primer Grand Slam contra la número ú del món, Serena Williams

Garbiñe Muguruza ja fa temps que va deixar de ser una promesa per convertir-se en una realitat, però aquesta vegada va fer una passa més cap a la història del tennis femení. I va ser de manera sonada, ja que la hispanoveneçolana va conquistar el seu primer torneig de Grand Slam, Roland Garros, amb una victòria a la final contra la millor jugadora del mon, la nord-americana Serena Williams. La de Caracas es converteix així en la primera espanyola que guanya la competició parisenca des que ho fes Arantxa Sánchez Vicario al 1998.

Ja ho avisava Muguruza a la prèvia, que havia après a controlar les seves emocions i que es veia en condicions de controlar l’enfrontament. “El seu entrenador diu que el partit dependrà de Serena, però jo crec que això no és cert. M’agradaria guanyar un títol de Grand Slam davant de Serena Williams i ara tinc l’oportunitat”, se sincerava, ambiciosa. I aquest dissabte va complir la seva paraula.

Amb un tennis agressiu i dominador l’espanyola va saltar a la pista amb la intenció de derrocar la vigent campiona, que es defensava com podia davant d’una rival molt inspirada. Tot i que Serena va tirar d’experiència per recuperar un primer break en contra no va poder fer el mateix amb el segon, que la de Caracas va confirmar amb patiment per endur-se el primer set.

El segon parcial també començava de manera immillorable per a Muguruza, que s’apuntava un nou trencament a favor, però aquest cop sí apareixien els nervis i cedia el seu servei tot seguit. Poc va durar la baixada de concentració, ja que la cadena de breaks continuava i Garbiñe encarrilava el partit, un duel que va poder tancar des de la restada però que Serena va obligar a tancar al servei, encaixant un joc en blanc de la nova reina de Roland Garros, Garbiñe Muguruza.