Multipliquen els controls preventius contra infraccions de motos

0

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa aquest dilluns una campanya de control contra les infraccions de motos per reduir la sinistralitat

El Servei Català de Trànsit, juntament amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals, han posat en marxa aquest dilluns una campanya de control de les infraccions protagonitzades pels motoristes amb la finalitat de reduir la sinistralitat entre aquest col·lectiu, que des de començament d’any ha registrat set morts a Catalunya.

La campanya, que durarà fins diumenge 15 de maig, consisteix en la realització de controls preventius a les vies ràpides, a càrrec dels Mossos d’Esquadra, i a les zones urbanes, a càrrec de les policies locals.

Aquest dilluns, els Mossos han habilitat un punt de control en la sortida 606 de l’autovia A-2, a l’altura de Sant Joan Despí, on els agents han vigilat els motoristes infractors i també els conductors de la resta de vehicles que posaven en perill a les persones que anaven en moto.

En declaracions als mitjans, el responsable de l’àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud, Marc Patxot, ha explicat que “les tres infraccions que més cometen els motoristes i que més accidents provoquen són circular pel voral, circular entre vehicles i no respectar la distància de seguretat amb el vehicle que et precedeix”.

Els motoristes que han estat detectats cometent alguna d’aquestes infraccions han rebut una multa de 200 euros per infracció greu i se’ls ha ofert uns fulls amb consells viaris, com senyalitzar les maniobres amb els intermitents o utilitzar peces reflectores i roba específica per a motocicleta.

“Aquest any ja portem set motoristes morts i el 40% de les víctimes greus en accidents de trànsit són persones que van en moto”, ha alertat Patxot.

Aquesta campanya de control de motoristes se suma a altres actuacions impulsades per reduir la sinistralitat entre els motoristes, que els últims anys no ha registrat un descens semblant al de l’accidentalitat en general.