Iceta Chacón
Polítics de tots colors van voler participar a l'acte d'homenatge a Chacón | Diari Català (foto: Europa Press)

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha cridat aquest dimecres a seguir la lluita per la igualtat i per “l’enteniment entre els pobles d’Espanya” que ha deixat com llegat l’exministra socialista Carme Chacón, morta fa deu dies als 46 anys.

Ho ha dit durant l’homenatge a Chacón organitzat pel PSC en el Pavelló 2 del Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, el mateix on la van nomenar per primera vegada candidata del PSC a les generals de 2008, i al que han acudit milers de persones i multitud de representants polítics, institucionals, socials i culturals.

Emocionat, Iceta ha donat les gràcies a Chacón en nom de tots els socialistes catalans pel seu “compromís, lluita, amistat i exemple”, i ha dit que la seva memòria els interpel·larà quotidianament per seguir treballant per la igualtat, els serveis públics i l’enteniment entre espanyols.

A través dels missatges projectats per video, també ha participat l’exministre Josep Borrell, que ha protagonitzat un dels aplaudiments més sentits en dir el que creu que hagués passat si Chacón hagués guanyat les primàries del PSOE enfront d’Alfredo Pérez Rubalcaba: “La història hagués estat molt diferent: potser no estaríem com estem ara”.

El diputat del Congrés i persona molt propera a ella José Zaragoza ha parafrasejat uns versos del poeta Pedro Salinas entonant un ‘No vull que te’n vagis’, i ha rememorat que discutia molt políticament amb la seva companya de files però sempre l’acompanyava si ella estava segura d’alguna cosa.

CHACÓN VA OMPLIR PAVELLONS

Pilar Díaz, alcaldessa del municipi on ella va néixer i va començar la seva marxa política, Esplugues de Llobregat (Barcelona), ha destacat que va omplir pavellons durant les seves campanyes electorals: “I avui ho torna a fer. Era jove, mare, germana i amiga, i és molt injust que s’hagi anat”.

El jurista Xavier Arbós ha volgut parlar d’una Chacón “que potser no es coneixia, una universitària que destacava per la seva entrega, tenacitat, capacitat de treball, empatia i entusiasme”, i ha dit que ha donat moltes lliçons, com que és necessari arrelar-se a la vida per recollir fruits i que sempre s’ha de pensar en els altres.