Carles Mundo
El conseller de Justicia, Carles Mundó, compareixent al Parlament | Foto: Europa Press

El conseller de justícia, Carles Mundó, ha dit avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que si el TC inhabilita la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, “l’Estat espanyol deixaria de ser un estat democràtic en què es respecten les opinions i llibertats” dels ciutadans.

Mundó ha afegit que si Forcadell queda fora de la cambra catalana, després d’ella “vindria una altra i després una altra” persona que podria defensar les mateixes idees.

Ha plantejat que el Tribunal Constitucional (TC) “ha fet el mínim del que podia fer” després que el Govern espanyol li demanés un incident d’execució en relació amb la votació al Parlament de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

“És possible que intenti no optar per la línia dura perquè està posant de manifest que qui hauria d’afrontar aquesta qüestió és el Govern central”, ha indicat.

Mundó ha subratllat que la funció del TC és interpretar la Constitució i no jutjar persones, per la qual cosa ha advertit que “no pot convertir-se en una espècie de Tribunal Suprem bis que jutgi les opinions dels parlaments”.