Mundó veu normal però una “molt mala solució” l’acord que busca Montull

0

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha considerat que l’acord que cerca la defensa de qui era mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música, Jordi Montull, per confessar el suposat finançament irregular de CDC a canvi d’una rebaixa de penes és normal, però seria una “molt mala solució”.

En una entrevista aquest dimecres a TV3, ha dit que no li sorprèn que “en l’exercici legítim del dret de defensa, una part intenti arribar a un acord que els pugui beneficiar”.

El conseller ha valorat que és normal que aquests pactes s’intentin a les portes del judici i no abans, encara que ha considerat que no seria una bona solució: “Que tots s’expliquin i que entenguem què va passar, on són els diners i com es retornaran si es confirma que se’n van apropiar”.

Preguntat per si el cas pot tenir conseqüències polítiques, ha cridat a esperar el desenvolupament del judici, encara que ha apuntat que “el Govern n’està al marge”.

Judici sobre el 9N

Sobre els judicis contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas, les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, i l’exconseller i portaveu del PDeCAT al Congrés Francesc Homs ha dit que si són condemnats “generarà un fort rebuig en els ciutadans” que veuran encara més legitimades les aspiracions sobiranistes.

Mundó ha criticat que hi hagi “una dependència de la Fiscalia del Govern espanyol que és indiscutible” i és la mateixa Fiscalia qui diu que pateixen ingerències i que de vegades no pot treballar amb llibertat.