Munté agraeix les mobilitzacions de suport

0
Neus Munté propostes Rajoy
Neus Munté en una compareixença pública | Diari Català (foto: Europa Press)
Neus Munté
EP: Neus Munté

Munté: Agraïm les mostres de suport pel 9-N

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha agraït aquest dimarts que les entitats sobiranistes hagin convocat mobilitzacions de suport el 13 i el 15 d’octubre, quan Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega declararan davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver organitzat el 9N.

L’ANC, Òmnium, AMI i ACM van anunciar aquest dilluns la convocatòria d’una concentració el 13 i una altra el 15 davant del TSJC i han afirmat que les imputacions a Mas, Rigau i Ortega són “un atac” a la democràcia i al mandat democràtic de la ciutadania.

La vicepresidenta no ha volgut parlar de les estratègies de defensa del president català, la consellera d’Ensenyament i l’expresidenta de l’executiu: “Forma part de la relació de les persones que ha de declarar i els seus equips jurídics. És una qüestió que no podem comentar”.

[quote] “Agraïm les mostres de suport i solidaritat que es plantegen des del món local, les entitats civils i la ciutadania. No ens sorprèn, però sí que ho agraïm molt”, ha exposat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.[/quote]

Preguntada per les advertències creuades que es van dedicar aquest dilluns el president català i la cúpula del poder judicial en un acte a Barcelona, Munté s’ha limitat a destacar el missatge que va llançar Mas sobre la necessària independència del poder judicial: “És una cosa sens dubte molt important”, ha dit la vicepresidenta.