La policia israeliana aixeca un mur a l’est de Jerusalem

1
El mur ha aixecat una gran polèmica i crítiques al govern de Netanyahu
El mur ha aixecat una gran polèmica i crítiques al govern de Netanyahu
Mur aixecat a l’est de Jerusalem el passat dissabte

Al·leguen com a motiu principal “els atacs rebuts per part del barri palestí Jabel Mukaber”

Dissabte passat, la policia israeliana va començar a construir un mur a l’est de Jersusalem, per protegir al barri jueu d’Armon Hanatziv, segons van informar. Aquest mur, divideix el barri jueu d’Armon Hanatziv i el barri palestí Jabel Mukaber, on en els últims dies hi ha hagut una forta onada de violència en la que han mort 42 palestins i 7 israelites.

L’aixecament d’aquest mur ha suscitat moltes crítiques en la oposició, que considera que la divisió d’aquests barris representa de fet una divisió de Jerusalem, considerada “la capital indivisible” d’Israel. En concret, el partit Unió Sionista, que lidera l’oposició, ha afegit que el primer ministre “ha perdut la capacitat de mantenir la seguretat dels ciutadans d’Israel i la unitat de Jerusalem”.

La Presidenta de l’Organització per la Lliberació de Palestina, Hanan Hasrawi, també s’ha mostrat crítica amb aquesta mesura i ha afirmat que “Israel està creant una situació d’apartheid ficant els palestins en guetos”.

La UNESCO, també s’ha sumat a les crítiques sobre la gestió del govern israelià, i ahir va aprovar una resolució que “condemna amb fermesa les agressions israelianes i les mesures il·legals que limiten la llibertat de culte i l’accés dels musulmans al lloc sagrat de la mesquita Al Aqsa” segons el text obtingut per l’AFP.

Després de que es filtressin vàries informacions sobre la possible llargada del mur, que seria d’uns 300 metres, el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, va assegurar que no n’estava al corrent i que tal i com es pot visualitzar en el mur en lletres hebrees, es tracta d’una “barrera mòbil policial temporal”. Davant les crítiques dels palestins sobre la voluntat del ministre de canviar l’status quo, pel que fa a l’administració de diferents territoris en mans de representats de cada religió, va assegurar que “només vull acabar amb la violència”.

També s’ha pronunciat el secretari d’Estat d’Estats Units, John Kerry, el qual s’ha reunit avui amb Netanyahu i ha demanat que es posi fi a la violència, tot i que ha evitat assignar la culpa tan a palestins com a israelians dels successos violents dels últims dies.