Muriel Casals, en estat molt crític

0
Muriel Casals
Muriel Casals. Foto: Europa Press

La presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí Muriel Casals està en estat molt crític, després d’haver entrat a l’hospital per ser atropellada per una bicicleta

La que va ser presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí, Muriel Casals de 70 anys, es troba ingressada en estat molt crític. Des del passat 31 de gener està a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Clínic després que fos atropellada per una bicicleta.

Antiga militant del PSUC i posteriorment d’ICV, Muriel Casals es va convertir a partir de 2010 en una de les cares més visibles de les reclamacions independentistes, quan va assumir la presidència de l’Associació Òmnium Cultural. Des de 2012, i juntament amb la presidenta del Parlament Carme Forcadell, ha estat una de les organitzadores i protagonistes de l’inici del Procés independentista.

Muriel Casals també ha estat una de les peces clau en els moments de tensió entre partits i societat civil a l’hora de reclamar avanços en el procés sobiranista. Va exercir pressió per a poder celebrar la consulta del 9N i va ser la que es va reunir amb els líders polítics per, finalment, aconseguir la convocatòria d’eleccions per al 27 de setembre de 2015. En els darrers dies, va esdevenir diputada per Junts pel Sí essent la número tres de la llista de la candidatura.