Andy Murray avisa a Roma i recupera el numero 2 - Diari Catala
El tennista britànic va superar el seu rival en poc més d'una hora i mitja | FOTO: Europa Press

Un sòlid Andy Murray es corona campió al Masters 1000 de Roma davant Novak Djokovic i exhibeix el seu gran moment de forma a pocs dies de Roland Garros

Una setmana després de la derrota al Mutua Madrid Open que li va costar el número dos del rànquing ATP, Andy Murray va recuperar el camí de les victòries superant Novak Djokovic per fer-se amb el Masters 1000 de Roma (6-3, 6-3). L’escocès va completar un gran partit davant del número ú del món, al qual va donar poques opcions a la restada i al que va desesperar amb la solidesa del seu servei. Quan a l’horitzó apareix Roland Garros, el Grand Slam que corona la temporada de terra batuda, el de Dumblane mostra les seves cartes i es consolida com una opció a fer-se amb el títol.

Poques opcions va donar Andy Murray sobre la pista del Foro Itálico a un Novak Djokovic que tot i trobar-se lluny del seu millor estat de forma continua essent un rival difícil de guanyar. El britànic va cimentar el seu triomf en una actuació pràcticament acadèmica al servei, amb el que només va patir als dos primers jocs del segon parcial. Al primer, en canvi, es va mostrar implacable i després d’aconseguir un break a favor no va oferir cap mena de dubte davant d’un serbi que perdia els nervis sota la fina pluja que ruixava l’estadi.

El balcànic va millorar al segon set, però després d’un inici amenaçador es va fondre davant d’un Murray que el va trencar fins a dues vegades més per estrenar-se com a campió a Roma recuperant de passada el número dos. El canvi més destacat a la classificació va ser la caiguda de David Ferrer fins a la posició número 12, però és ben segur que l’alacantí també intentarà aixecar-se de camí cap la propera gran cita, Roland Garros.