Museu del Prado organitzarà quatre grans exposicions

0
Museu del Prado
EP: Museu del Prado
Museu del Prado
EP: Museu del Prado

Velázquez i Goya seran algunes de les exposicions del Museu del Prado

L’Obra Social La Caixa i el Museu del Prado han arribat a un acord per organitzar quatre grans exposicions durant els pròxims quatre anys, que inclouran una mostra dedicada a la relació entre Goya i el seu amic Martín Zapater i una altra sobre Velázquez i el Segle d’Or.

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el president del Reial Patronat del Museu del Prado, José Pedro Pérez Llorca, han subscrit a Madrid aquest nou acord de col·laboració. Alhora, a l’acte hi han estat presents el director del Museu del Prado, Miguel Zugaza, i la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán.

Així, el punt de partida serà un projecte sobre Francisco de Goya que aprofundirà en la relació amb el seu amic Martín Zapater. Aquesta mostra podrà veure’s de manera exclusiva des de l’octubre del 2017 fins al gener del 2018 a la terra natal del pintor aragonès, al CaixaForum Saragossa.

A més, un segon projecte serà el dedicat a un altre dels grans mestres de la història de la pintura, Diego Velázquez.

La mostra, que es presentarà al CaixaForum Barcelona a final del 2018, relacionarà, en un selecte grup d’obres, el pintor sevillà amb altres artistes espanyols i europeus del Segle d’Or.

[quote]L’Obra Social La Caixa i el Museu del Prado coproduiran dos projectes expositius més, “de contingut transversal i caràcter eminentment educatiu”.[/quote]

Tots dos estaran relacionats directament amb el programa educatiu conjunt ‘L’art d’educar’, i es presentaran el 2017 i el 2018 a com a mínim tres seus cadascun, tant centres CaixaForum com altres sales del territori espanyol, en el marc del programa d’exposicions itinerants de l’entitat bancària.

El compromís de col·laboració entre les dues institucions es va concretar fa sis anys, el 2009, amb la posada en marxa del programa educatiu ‘La Caixa – Museu del Prado. L’art d’educar’, que introduïa els més joves en el plaer de conèixer les obres d’art.

El 2013, els presidents de les dues entitats van renovar l’acord per ampliar la tasca educativa conjunta al Museu del Prado i incloure tots els nivells educatius obligatoris. ‘L’art d’educar’ ha permès, des de la seva posada en marxa, que més de 470.000 nens i nenes en edat escolar es beneficiïn d’aquest projecte educatiu.

LA CAIXA, BENEFACTORA DEL PRAT

Paral·lelament al desenvolupament d’aquest programa educatiu pioner, les dues institucions van signar el 2011 un acord de col·laboració, pel qual La Caixa, a través de la seva Obra Social, passava a formar part del selecte grup d’institucions benefactores del Museu Nacional del Prado.

L’acord incloïa l’organització conjunta d’exposicions a tot Espanya per acostar al públic part del llegat artístic que custodia el Museu del Prado. Des d’aleshores, el Museu del Prado i l’Obra Social La Caixa han presentat conjuntament les exposicions ‘Goya. Llums i ombres’ i ‘La bellesa captiva. Petits tresors del Museu del Prado’ a CaixaForum Barcelona; ‘El paisatge nòrdic al Prado’ a les ciutats de València, Saragossa, Sevilla i Palma; i ‘Els objectes parlen’ als centres CaixaForum de Saragossa, Lleida, Girona i Tarragona, així com la Casa d’Iberoamèrica de Cadis.